Критики към Eвропа и Съединените щати за наложените ограничения заради

...
Критики към Eвропа и Съединените щати за наложените ограничения заради
Коментари Харесай

Блокират хиляди по летищата заради омикрон

Критики към Eвропа и Съединените щати за наложените ограничавания поради разновидността омикрон. Специалисти прецизираха, че за разновидността на ковид се знае малко и фрапантните ограничения са прибързани. Хиляди хора бяха наранени от рестриктивните мерки и се оказаха блокирани по летищата или без пари за карантина в хотел. В африканските страни, които попаднаха под рестриктивните мерки, живеят над 100 милиона души. Те рядко пътуват в чужбина и множеството трафик се генерира от европейски туристи и хора в командировка. Без предизвестие, те се оказаха блокирани по летища в ЮАР и други страни в района, съобщи Нова телевизия. 

" Аз съм на командировка тук. Трябваше да се върна през вчерашния ден, само че анулираха полета. Сега се нареждам за полет през днешния ден. Ще би трябвало да заставам 14 дни под карантина в Германия. Няма какво да направя по въпроса ", съобщи Флориан, немец на командировка в ЮАР.

" Не съм удовлетворена, тъй като направих всичко както трябваше - резервирах полет в точния момент. Трябва на следващия ден да съм на работа в Англия. Вместо това полетът беше анулиран. Сега ще дойде след крайния период. Ще би трябвало да седнал съм под карантина в хотел 10 дни за моя сметка. Нямам 2 хиляди лири, с цел да платя за това ", оплака се Джойс Маака, южноафриканка, работеща в Англия.

Но държавните управления в Европа и Америка желаят да се презастраховат. Англия разгласи, че са разкрили първия случай с новата разновидност на тяхна територия и прибавят още 4 африкански страни в забранителния лист.

" Открили са два случая на новата разновидност. Един в Челмсфорд и един в Нотингам. Двата случая са свързани. Тези хора са сложени в изолираност, дружно с контактните им близки ", заяви Саджид Джавид, министър на опазването на здравето на Англия.

Германия и Чехия оповестиха, че са засекли на своя територия случаи, подозрителни за Омикрон разновидността. А в Нидерландия откриха 61 души с ковид на полетите от ЮАР, които простигнаха в последния ден преди затварянето. Те са изолирани на интернационалното летище в Амстердам, като още не е ясно, дали някой от е притежател на новата разновидност. А огромната неизясненост към Омикрон провокира внезапен спад в цените на акциите на международните пазари и цената на петрола. Преди затварянето на тържищата в петък беше маркиран срив от 10 $ за барел. Това е най-големия дневен спад от повече от година.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР