Критичен проблем се разкри в пилотирания космически кораб Starliner, разработван

...
Критичен проблем се разкри в пилотирания космически кораб Starliner, разработван
Коментари Харесай

Тестовете на системата за безопасност на космическия кораб на Boeing се провалиха

Критичен проблем се разкри в пилотирания галактически транспортен съд Starliner, разработван от Boeing по поръчка на NASA. По време на тестванията на системата за спешно избавление на екипажа бе намерено приключване на гориво. Компанията твърди, че към този момент е разкрила повода и не се постанова да се вършат огромни промени в структурата.
Към сегашен ден Boeing сглоби три кораба Starliner, предопределени за разнообразни проби. Датата на първия полет на този галактически транспортен съд неведнъж бе отлагана. Според последни данни, първият полет трябваше да се реализира тази есен. Ars Technica заяви, че е явно, че това няма по какъв начин да стане заради зародилия сериозен проблем.

При тестванията бе намерено приключването на гориво. Въпреки че останалите индикатори са в нормата, Boeing и NASA трябваше да признаят тестванията за неудачни, тъй като от това приключване зависи живота на хората от екипажа .

Boeing създава Starliner CST-100 от месец февруари 2010 година. Тогава NASA разгласи, че заделя $18 милиона за основаването на нов пилотиран галактически транспортен съд. Плановете плануват в кораба да се събират до четири души и 100 кг потребен товар.

За Boeing периодите са изключително настоящи. След прекратяването на програмата Space Shuttle, Съединени американски щати употребява услугите на Русия за превозването на своите астронавти до МКС. Но срокът на този контракт изтича през 2019 година. Дотогава, фирмите Boeing или SpaceX би трябвало да са подготвени със своите пилотирани галактически кораби.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР