Кристофър Юбенкс безспорно се превърна в голямата сензация на тазгодишния

...
Кристофър Юбенкс безспорно се превърна в голямата сензация на тазгодишния
Коментари Харесай

Кралят на уинърите: Юбенкс подобри 31-годишен рекорд на Андре Агаси на Уимбълдън

Кристофър Юбенкс несъмнено се трансформира в огромната сензация на тазгодишния Уимбълдън, откакто в никакъв случай не беше взел участие в главната скица на шампионата, а в последна сметка доближи до четвъртфиналите и беше на единствено един сет от това да в профил Даниил Медведев. Още по-впечатляващото е, че американецът беше отвън първите 150 преди по-малко от година и даже неотдавна работеше като гост-коментатор за телевизионниs колос Tennis Channel.

Изглежда обачеq публицистиката ще загуби дефинитивно 27-годишния тенисист, тъй като той ще се приближи оптимално до първите 30 на света и към този момент регулярно ще можем да го следим в ATP Тура, което несъмнено са страхотни вести предвид на извънредно атрактивния жанр на първенеца от Майорка.

" Това е метод на игра, който изповядвам още от тийнейджърските си години. Винаги поемам риска с моите удари и не се вълнувам, че мога да се победя самичък, тъй като желая нещата на корта да зависят от мен " - споделя американецът, който изстреля невероятните 321 уинъра в хода на Уимбълдън, подобрявайки досегашния връх на Андре Агаси от 1992-ра година.

Любопитното е, че Агаси печели купата през тази година, до момента в който Юбенкс изиграва цели два мача по-малко от него. Ако погледнем към статистиката, то ще разберем, че международният номер 43 е спечелил 26 % от точките си със завършващи удари, като е осъществил впечатляващите 102 аса и също по този начин има 168 извоювани разигравания наоколо до мрежата, напомняйки за времената, в които нямаше по какъв начин Уимбълдън да бъде извоюван без потреблението на способа сервис-воле.

Chris Eubanks broke the record for the most winners hit during a Wimbledon run.

317.

Andre Agassi held the record from 1992 until today.

From one American to the next.
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР