Кристина Благоева не е първата жертва на 34-годишния Калоян Каймакчийски.

...
Кристина Благоева не е първата жертва на 34-годишния Калоян Каймакчийски.
Коментари Харесай

С какво да те убия?! – Извергът Калоян с нож и електрошок надвесен над първата си жертва

Кристина Благоева не е първата жертва на 34-годишния Калоян Каймакчийски. През 2018 година той е наказан за закана с ликвидиране към друга негова другарка, която също го е зарязала. Историята е като под индиго с тази на Кристина, само че без съдбовния край. И двете са негови колежки. Каймакчийски ги тормози, ревнува, заплашва. Първата му жертва е от Пазарджик, само че е работила в офиса в София, където двамата се срещнали.
Връзката им почнала през декември 2015 година Дори живеели дружно в жилището му. И тя, както Кристина, поискала да се разделят поради болната му ревнивост. Калоян постоянно й вдигал кавги. Според претекстовете по делото той е въздействал върху душeвността й, с цел да се опасява от него и да му се подчинява. Точно това я принудило да приключи връзките им, да напусне работата си в София и да обърне живота си, като се завърне в дома на родителите си в Пазарджик. Каймакчийски обаче не бил склонен. По същия метод, както е заплашвал убитата предходната седмица Кристина. Продължил да я подлага на телефонен гнет. Няколко пъти пътувал и до родния й град, с цел да я убеди да му даде втори късмет. Пишел й известия със закани, в които казвал, че ще “затрие ” себе си, само че няма да пропусне да направи същото с нея и фамилията й. Дори съумял да я накара да отидат дружно на море. Уверявал я, че по този начин ще се успокои и ще одобри обстоятелството, че към този момент не са двойка. През юли 2016 година отпътували за Китен за три дни. На връщане тя му споделила, че е безапелационна в решението си за разлъка.
Месец по-късно, на 26 август, Калоян нахлул в дома й, без тя да го чака. В 7,10 часа сутринта майката на дамата излиза за работа и заключва входната врата на втория етаж, където спят двете с щерка й, както и входната врата на къщата. Точно 10 минути по-късно Калоян влиза в дома на фамилията. Как е станало това, следствието не съумява да откри с акуратност. Още с проникването в къщата ревнивецът се насочва право към стаята на към този момент някогашната си половинка, написа 24 часа.
Тя се разсънва от отварянето на вратата. Вижда го с раница на гърба, облечен в сив суитшърт на райета, с нахлупена на главата качулка и сиво шушляково горнище. Върху обувките бил нахлузил калцуни, а на ръцете – сини медицински ръкавици. Вероятно с цел да не оставя следи. По същия метод Каймакчийски е с ръкавици и когато влиза в колата на Кристина на 3 април т.г. Тогава обаче носи револвер, с който я убива.
А през 2016 година в Пазарджик е въоръжен с електрошокова палка и нож. Когато го видяла над себе си, дамата пробвала да се изправи, само че той я натиснал по челото с лявата си ръка, с цел да не мърда. Тя се вцепенила от боязън. Каймакчийски извадил сгъваемия нож и го отворил.
“С какво искаш да те убия?! – й изсъскал той, размахвайки пред погледа й палката и ножа – Защо не ме улесниш и не се самоубиеш? ”
Бившата му била толкоз уплашена, че му дала отговор: “Добре, ще се самоубия ”.
В този миг Калоян й споделил, че “от положително сърце ” ще й даде късмет, само че единствено в случай че два дни по-късно тя отиде до София, с цел да се схванат.
“Повече няма да те тормозя ”, допълнил и си тръгнал.
По-късно пред проверяващи дамата разказала, че Калоян е включвал електрошоковата палка и се чувало характерно пукане. Описва детайлно и ножа. Разпознала го, тъй като бил подарък за него от татко й. Имало гравирано името му. Той самият също удостоверил, че е получил подобен подарък. 7 години по-късно след убийството на Кристина в София револверът също е разпознат – на военнослужещата Йордана Сотирова, с която е живял на фамилни начала.
Веднага откакто Калоян напуща къщата в Пазарджик, някогашната му другарка разказала всичко на майка си и вуйна си. Баща й живеел в Испания, по тази причина те отишли при техен прочут, който бил доктор. Споделили му, а той им дал успокоителни. Сменил и патронниците на входните им порти.
Ден след нахлуването в дома на бившето си гадже, Калоян й позвънил. С него разговаряла майка й, която го помолила да не тормози повече щерка й.
“Няма сили да приказва с теб ”, му споделила тя.
“Няма да оставя нещата по този начин ”, я заплашил мъжът.
Изплашени, двете помолили собствен родственик да остане в къщата им за 10 нощи, с цел да ги пази.
Последвала даже среща с родителите на Калоян. Притеснената майка ги помолила да беседват със сина си поради несъответстващото му държание.
Изглежда, че даже и това не го успокоило, тъй като по-малко от месец по-късно Каймакчийски пътувал още веднъж до Пазарджик. Към 3,00 през нощта той запалил автомобил на фамилията, който бил паркиран пред дома им. Колата била благосъстоятелност на бащата на някогашната му другарка. Тогава към този момент Калоян е задържан след сигнал за закононарушението.
За палежа се признава за отговорен и е наказан условно. Но не и за опасността за ликвидиране, която насочва към половинката си месец по-рано. Затова се води настрана следствие. Казва, че сходно нещо не се е случило – не е пътувал до родния й град, не е влизал в жилището й и не я е заплашвал. Твърди, че бил на работа. Версията удостоверява пред проверяващите негов сътрудник и другар. Разследването обаче я опровергава. По същия метод и след убийството на Кристина Благоева
Калоян пробва да си построи оправдание – преди и след закононарушението. Според юриста му Петър Чалъмов мъжът е бил у дома и е чакал Йордана Сотирова да се прибере от работа в часа на убийството на Кристина.
Каква е развръзката от историята преди 7 години?
Като смекчаващи виновността условия съдът приема чистото му правосъдно досие. Дотогава е неосъждан. Имал и положителни характеристични данни. За заканите и палежа на колата получава общо наказване от 1 година и 6 месеца, само че изтърпяването му е отсрочено с изпитателен период от 3 година Окръжният съд в Пазарджик удостоверява решението. Реабилитиран е по право през 2021 година, когато изтича изпитателният период на присъдата.
Жената, която се разминава на косъм със гибелта, се възвръща дълго по-късно. Била извънредно обезпокоена.
Не можела да спи, стряскала се от всеки звук. След случая отпътувала да живее при вуйна си в различен град, тъй като не се чувствала умерено в дома си.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР