Кристин Лагард поема ЕЦБ. Това става ясно от съобщение в

...
Кристин Лагард поема ЕЦБ. Това става ясно от съобщение в
Коментари Харесай

Решено е! Кристин Лагард поема ЕЦБ

Кристин Лагард поема ЕЦБ . Това излиза наяве от известие в " Туитър ". От него излиза наяве, че Кристин Лагард краткотрайно стопира да извършва отговорностите си като президент на Международния валутен фонд (МВФ).
 Туск разгласи четиримата номинирани за ръководители на институции на Европейски Съюз
Туск разгласи четиримата номинирани за ръководители на институции на Европейски Съюз

Европейският съвет реализира единодушие

Причината е, че топ банкерката е номинирана за гуверньор на Европейската централна банка (ЕЦБ). Тя ще смени на поста Марио Драги.

I am honored to have been nominated for the @ECB Presidency. In light of this, and in consultation with the Ethics Committee of the IMF Executive Board, I have decided to temporarily relinquish my responsibilities as IMF Managing Director during the nomination period.
— Christine Lagarde (@Lagarde) July 2, 2019
" За мен е чест да бъда номинирана за президент на ЕЦБ . В светлината на това и в консултация с комисията по нравственос на Изпълнителния съвет на МВФ, взех решение краткотрайно да се откажа от отговорностите си като ръководещ шеф на МВФ по време на интервала на номиниране " - разгласи в " Туитър " Кристин Лагард.

По-рано същия ден Европейският съвет разгласи, че номинира Кристин Лагард за правоприемник на Марио Драги като началник на ЕЦБ през октомври . Номинацията предстои на утвърждение от Европейския парламент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР