Криптовалутните пазари останаха спокойни през почивните дни, докато инвеститорите се

...
Криптовалутните пазари останаха спокойни през почивните дни, докато инвеститорите се
Коментари Харесай

Цената на биткойна се задържа около 17 хил. долара

Криптовалутните пазари останаха спокойни през почивните дни, до момента в който вложителите се приготвят за последната порция по-важни събития на инфлационния фронт за годината – публикуването на показателя на потребителските цени в Съединени американски щати за ноември във вторник и решението за лихвите на Федералния запас ден по-късно.

През почивните дни цената се задържа над прага от 17 хиляди $, където – с някои дребни изключения – се намира през последните две седмици, оповестява CoinDesk.

В понеделник обаче цената падна под това ниво, като минути след 11:30 ч. българско време тя се свива с 1,2% за денонощието до 16 964 $.

На алено са и останалите водещи криптовалути. Етерът поевтинява с 1,6% до 1252 $. Спад от 2,8% в цената регистрира Binance Coin и рипълът. От своя страна показателят CoinDesk Market Index (CDI), измерващ представянето на пазара, се свива с 1,7%.

Според Джо Дипаскале, основен изпълнителен шеф на фонд мениджъра BitBull Capital, биткойнът съумява да се задържи на нивото от 17 хиляди $, макар че данните за потребителските цени, решението на Фед, както и публикуването на информация за безработицата в Съединени американски щати в четвъртък могат да трансформират цените.

„ С тези задаващи се основни събития следва волатилност, само че упованията остават в посока нагоре и бихме желали да забележим 20 хиляди $ горна граница и надлежно 16 хиляди $ долна “, показва Дипаскале в позиция за CoinDesk.

На Wall Street водещите акции приключиха сесията със спадове след ненадейно огромно нарастване на показателя на индустриалните цени за ноември. Основният показател, който изключва волатилни артикули като храни и горива, се е повишил с 0,4%, което е над предстоящите 0,2%. Това е сигнал, че ограниченията на централната банка за озаптяване на инфлацията не са изпълнили изцяло задачата си.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР