Криптовалутите започнаха да се настаняват все по-удобно в световната финансова

...
Криптовалутите започнаха да се настаняват все по-удобно в световната финансова
Коментари Харесай

Ролята на криптовалутите във войната в Украйна

Криптовалутите започнаха да се настаняват все по-удобно в международната финансова система и това им подсигурява роля във войната в Украйна. И двете страни от спора намират изгоди от тях.

В миг, в който държавните управления са попаднали в хаоса на войната, мъчно може да се разчита на обичайните банки – крипто системата стъпва на напред във времето.

„ Фактът, че не може да бъде замразена, не може да бъде цензурирана и може да се употребява без документ за идентичност е доста, доста значим, “ споделя пред Recode Алекс Гладщайн – основен стратегически шеф във Фондацията за правата на индивида. „ Именно по тази причина биткойнът е толкоз значим филантропичен апарат. “ 

И въпреки всичко е под въпрос какъв брой потребен може да бъде крипто светът за хора или организации в рецесия. Нужни си известни знания, а в случай че не са налични – едва ли надвисналата военна опасност е най-подходящият подтекст, в който да се опита човек да влага за пръв път.

На пръв взор, Русия може да употребява криптовалутите, с цел да избегне глобите, които ѝ се постановат – главният ответен удар на Европа и Съединени американски щати.

Вицепремиерът на Украйна Михайло Фьодоров прикани крипто платформите да блокират адресите на съветските си консуматори, а сходен напън се задава и от американското държавно управление, което приканва избрани глобени персони да бъдат лишени от достъп. Засега обаче не срещат утвърждение:

„ Целта на криптовалутите е да дават по-голяма финансова независимост за хората по света. Да бъде взето едностранно решение за възбрана на достъпа на хора до техните криптовалути би било в несъгласие с повода, заради тази система съществува, “ гласи позицията на най-голямата крипто борса в света – Binance. 

В същото време не трябва да се подминава фактът, че съществуването на средствата в киберпространството ги прави уязвими за хакерски атаки. 

Друг проблем са променливите стойности на валутите – даже и по-установените такива всекидневно да поддържат дадена цена, те също се въздействат от несигурността на международния пазар, която съпътства военните дейности. Само в първите дни от спора цената на биткойна падна с 5%, а на етериума – с 9.4%. 

В интервал, в който достъпът до банковите сметки на украинците е стеснен и стопанската система на страната понася тежки удари, криптовалутите звучат като положително решение. Мнозина прибягват точно към тях, напускайки страната, с вярата, че ще могат да си възстановят парите, когато се озоват в сигурност. 

„ Може и да проработи за някои, само че те първо би трябвало да размразят активите си, да ги трансферират в цифрови валути и по-късно да съумеят да изоставен страната, което в действителност е главният проблем сега, “ споделя за Vox Джулио Копи – цифров експерт от Норвежкия съвет за бежанците. „ А по-късно би трябвало да се надяват, че цената не е паднала прекомерно доста. “

Добрата вест за украинците е, че през последните години се работи целеустремено по промотирането на крипто културата в страната. Според разбор на компанията Chainanalysis сега единствено три страни в света са възприели този модел по-масово от Украйна. От началото на нашествието локалното държавното управление към този момент е събрало над 37 милиона $ в крипто дарения в поддръжка на своята опозиция. 

За пръв път криптовалутите са толкоз деен участник в интернационален спор. 

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР