Криотерапията, серамидите и домашните маски за лице ще изместят ретинола

...
Криотерапията, серамидите и домашните маски за лице ще изместят ретинола
Коментари Харесай

Топ козметични тенденции през 2022 година

Криотерапията, серамидите и домашните маски за лице ще изместят ретинола и ексфолиращите киселини катотоп трендове през 2022 година
Неинванзивните анти-ейдж лечения, подхранващите артикули за лице със серамиди и домашните маски от вида " направи си самичък " ще бъдат измежду топ козметичните трендове на 2022 година Това сочат прогнозите на шведската beauty-tech компания FOREO, която откакто завърши 2021 година с рекордни продажби и зашеметяващите 35 милиона клиенти, разгласява своя годишен отчет за трендовете в бранша, направен от Института? в Стокхолм. Най-бързо разрастващата се софтуерна марка на FOREO зае 3-то място в международната ранглиста на марките за грижа за кожата с 6 851 000 търсения в световен мащабпрез 2021 г.и бързо се трансформира в източник на информация за всичко, обвързвано с хубостта.Ето и кои са всички козметични трендове, които се чакат през 2022 година, съгласно прогнозите на FOREO:
ШВЕДСКАТА КОЗМЕТИЧНА КОМПАНИЯ FOREO ПУБЛИКУВА СВОЯ ГОДИШЕН ДОКЛАД ЗА ОЧАКВАНИТЕ ТРЕНДОВЕВ КОЗМЕТИЧНАТА ИНДУСТРИЯ, ИЗГОТВЕН ОТ ИНСТИТУТА НА FOREO В СТОКХОЛМ


През 60-те години на предишния век пластичната хирургия стана всеобща, а мъчителните и скъпи интервенции бяха разпространявани като единствения метод за възобновяване на младостта на кожата. През 2022 година обаче ще се появи напълно нова позиция към хубостта и положителното себеусещане. Хората към този момент избират безболезнените козметични софтуерни процедури с забележими дълготрайни резултати пред хирургическите процедури, които носятболка и риск.

През 2021 година FOREO регистрирасилен растеж в търсенето на BEAR- първото в света здравно устройство с микроток, утвърдено от FDA, и оборудвано с анти-шокова системаЩ, която го прави най-безопасното устройство от този вид. BEAR съчетава наелектризиращата микротокова технология за по-стегната и светла кожа с присъщите за марката Т-звукови пулсации, с цел да обезпечи извънредно енергизиращи процедури за лице. Този топ апарат на FOREO в битката против стареенето подтиква и тонизира кожата, той таргетира признаците на стареене и обезпечава по-стегнат загар единствено за няколко минути, развенчавайки един път вечно мита, че пластичната хирургия е единственият метод да върнете времето обратно и да подмладите кожата си.

Маскнето - акнето, породено от носеното на маски, и хиперпигментацията се трансфораха в най-честите кожни проблеми през последните 2 година В устрема си да се оправят с тези неприятни положения мнозина протягат ръка към нападателни съставки като ретиноиди и ексфолиращи киселини, които могат да доведат до цялостно кожно неспокойствие. В тези условия деликатната грижа за кожата и нейното поддържане стават все по-важни. Една от най-големите трендове през 2022 година ще е козметиката " направи си самичък ".

Според Euromonitor изумителните 41% от международните консуматори на козметика употребяват домашно приготвени артикули всеки месец. Данните демонстрират също, че търсенето на маски за лице от вида " направи си самичък " се е нараснало с 233% през 2021 година, а също така търсенето на домашна процедури за лице е повишено със 115%.

Като се има поради и невероятния потребителски интерескъмFOREO Imagination, първата и единствена в света база за домашни маски, шведският софтуерен колос е сигурен, че тази наклонност ще се резервира. Формулата на хидратиращата база на FOREO, деликатно основана да се съчетава безпроблемно с пресни съставки от кухнята като плодове, зеленчуци, масла и така нататък, обезпечава свежа порция домашна грижа за кожата всеки ден, като безусловно " храни " кожата.

 

Със сигурност най-актуалната дума на козметичната сцена през 2022 година ще е кожна преграда (или рогов слой), а именноповърхностният пласт на кожата, който задържа влагата и защищава от токсините на околната среда. Кожната преграда се поврежда, когато е лишена от естествените си масла вследствие на потреблението на нападателни почистващи артикули, киселини и артикули за локално лекуване на акне. А когато кожната преграда загуби своята бойна мощ, кожата става сензитивна и по-податлива на зачервяване и неспокойствие.

2022 ще e годината на козметиката, съдържаща серамиди, които запечатват кожата и основават предпазен пласт с спомагателни изгоди против стареенето. FOREO обаче предизвестява, че нито една съставна част не може да възвърне изцяло увреждането на кожната преграда, като показва, че най-хубавият метод да отбраните кожата си е предварителната защита.  

Една от най-честите аргументи за повредената кожна преграда е несъразмерната ексфолиация и грубото разчистване. Тук един в действителност доказаннежен асистент е емблематичнатапочистваща четка LUNA 3 на FOREO. Продуктовата гама LUNA на марката разполага с меки силиконови косъмчета, които подсигуряват надълбоко, само че нежно разчистване, оставяйки кожната преграда непокътната, като в същото време отстрани до 99,5% от насъбраните отрови и замърсявания (следи от грим, непотребен себум и мъртви клетки).

 

Друга наклонност, предизвикана от смяна в потребителското мислене и устрема освен да изглеждаме, само че и да се усещаме ужасно, ще е възходящият интерес към криотерапията - процедура, която употребява ниски температури за възкръсване на кожата. Ниските температури карат кръвоносните съдове да се свиват, а порите да се стягат, като придават на кожата по-стегнат и подмладен тип. Ако в миналото сте посягали към кубчета лед или ледена лъжица, с цел да успокоите зоната под очите си след нощно излизане, добре знаете за облекчението, което охлаждането носи на кожата, както и за незабавните резултати в огледалото.



UFO 2 на FOREO, един от най-продаваните артикули на марката за всички времена, е в действителност ексцентрично устройство за грижа за кожата, коeто подхранва както тялото, по този начин и мозъка. Tози свръхмощен апарат за лице съчетава термотерапия, криотерапия, LED-светлинни процедури и известните Т-звукови пулсации на марката, с цел да обезпечи резултати на професионално равнище за нула време вкъщи. Най-готиният хак за грижа за кожата на UFO 2- криотерапията, очевидно понижава подпухналостта, свива порите, повдига и стяга кожата, с цел да отстрани признаците на стареене. Само след 2-минутна приложимост UFO 2 усъвършенства равнищата на мокрота на кожата със 126% и защото нищо не се губи на повърхността, резултатът продължава до 6 часа. Също по този начин е клинично потвърдено, че UFO 2 понижава доста появяването на бръчки единствено за седем дни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР