Криминалисти от РУ - Самоков задържаха на местопроизшествието участници в

...
Криминалисти от РУ - Самоков задържаха на местопроизшествието участници в
Коментари Харесай

Закопчаха двама столичани, отмъквали пари от баби

Криминалисти от районно управление (на МВР) - Самоков задържаха на местопроизшествието участници в скица за телефонни измами. Това оповестиха от ОДМВР - София.

Действията по следствието стартирали след подаден сигнал от жителка на Самоков. Тя разказала, че е получила телефонно позвъняване за предаване на поредна парична сума под претекст, че спомага за провеждането на полицейска интервенция. Непознатият, показал се за полицейски чиновник, я инструктирал да събере сумата от 5 000 лв. и да я съобщи на мъж, който ще пристигна за задачата пред адреса ѝ.

62- годишната жена обяснила, че в границите на последните 48 часа към този момент два пъти е била въведена в подвеждане по телефона по същата скица и е предала обилни парични суми и златни украшения.

След първото позвъняване тя оставила до бетонов дирек в Самоков плик със сумата от 12 000 евро и към 10 грама златни украшения. Повторното лъжливо позвъняване било съпроводено с указания да изтегли спомагателна сума от сметката си в банков офис в столицата, които тя доверчиво изпълнила и оставила в региона на столичен хотел сумата от 4 600 лв..

Веднага след приемането на сигнала чиновници на група „ Криминална полиция “ в РУ- Самоков подхванали бързи оперативни и заградителни дейности, вследствие на които, директно след предаването на въпросната парична сума, те задържали двама столичани - на 18 и 25 години.

По случая било формирано досъдебно произвеждане. След отчет на събраните материали в районната прокуратура причинителите са привлечени в качеството на обвинени и им е наложена 72-часова мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

В хода на спомагателните оперативно-издирвателни дейности, извършени взаимно със чиновници на бранш „ Измами “ в Групово дело „ Национална полиция “, наред с двамата арестувани са открити и други лица, съпричастни към идентични телефонни измами, осъществени на територията на София и Южна България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР