Крепостта на гълъба в Пещера зае лидерската позиция в Чудесата

...
Крепостта на гълъба в Пещера зае лидерската позиция в Чудесата
Коментари Харесай

Обрат в Чудесата. Перистера задмина Царевец

Крепостта на гълъба в Пещера зае лидерската позиция в Чудесата на десетилетието
Обрат в гласуването за Чудесата на България. Крепостта на гълъба „ Перистера ” в Пещера измести Царевец и Трапезица от първото място във вота за най-любимите знаци от античното ни културно-историческо завещание. Гласуването стартира на 5 декември и ще продължи до 20 декември.

По мотив 10-ия празник на акцията „ Чудесата на България ” СТАНДАРТ предложи на вас – нашите читатели, дружно да изберем топ 10 на Чудесата на десетилетието. И по този начин още един път да отдадем заслуженото самопризнание на тези знаци от богатото ни културно-историческо завещание, които ни карат да се усещаме горди.

Подбрахме 20 знакови обекта, които са се трансформирали в обичани дестинации и чакаме да извършите избора си за ТОП 10. Критериите, по които сме подбрали обектите са няколко: осъществена реорганизация и консервация, социализация и цифровизация, доходи от туристически услуги, включване в районен маршрут, спомагателни атракции.

Само за ден хората в Пещера, които в първите дни на класацията не бяха доста дейни, се активизираха и стремително дадоха гласовете си в анкетата на СТАНДАРТ, осигурявайки лидерска позиция на своята горделивост. Крепостта бе реставрирана през 2014 година като откриването й бе съпроводено с необикновено шоу от тон и светлина в небето над града. През 2014 година „ Перистера ” стана знамение № 2 на България в годишната ранглиста „ Чудесата на България ”, проведена от СТАНДАРТ. № 1 тогава бе римската цитадела „ Трансмариска ” в Тутракан.

ГЛАСУВАЙ ЗА ЧУДЕСАТА НА ДЕСЕТИЛЕТИЕТО ТУК

 

 

ВИЖТЕ 20-ТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ И ГЛАСУВАЙТЕ: Избираме Чудесата на десетилетието

В първите часове на тазгодишната ранглиста поведе най-старият град в Европа Провадия – Солницата. След това Царевец и Трапезица изравниха, а по здрач в неделя водещата позиция зае Перперикон. Веднага след него се подреди Панагюрското злато. В понеделник сутринта обаче Царевец и Трапезица заеха втората позиция, а във вторник към този момент задминаха Перперикон. В същото време обаче хората в Пещера започнаха да наваксват изгубената преднина и през днешния ден към този момент осигуриха първото място на „ Перистера ” във краткотрайното класиране. За нея вота си са дали 20 на 100 от участниците в класацията. Царевец и Трапезица получават утвърждението на 19%, Перперикон държи третото място с 13 на 100 от гласовете. Античен Пловдив и Панагюрското злато имат 6 на 100 от вота.

ВИЖ ОЩЕ: Стига чудесии! Идва книгата Легенди за Чудесата

ВИЖ ОЩЕ: Балдуиновата кула и погрешната кралица. Легендата

Патрон на акцията „ Чудесата на България ” в юбилейната десета година е българският еврокомисар Мария Габриел. Тя е създател на предговора към неповторимото издание „ 40 митове за Чудесата на България ”, в което СТАНДАРТ за първи път събра магнетичните предания за замъци, манастири, естествени явления, съкровища и културно-исторически атракции. Книгата ще е на пазара на 18 декември 2020. Тя е специфичният ни подарък, за всеки, който се абонира за СТАНДАРТ през 2021 година

ВИЖ ОЩЕ: Перперикон дръпна в борбата за Чудесата
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР