Кремовете са сред най-лесните за изпълнение десерти, но освен това

...
Кремовете са сред най-лесните за изпълнение десерти, но освен това
Коментари Харесай

Хапва ви се кремче? Ето най-бързите и вкусни рецепти!

Кремовете са измежду най-лесните за осъществяване десерти, само че също така са подобаващи и за приготвянето на разнообразни торти, рула и всевъзможни други сладкиши. Има и кремове, които изискват огромна доза умелост и самообладание, само че има и такива, които можете да извършите безусловно за няколко минути.

В случая ще Ви предложим 3 хрумвания за лесни за подготвяне кремове, които не лишават и време. С тях ще се справите даже и в случай че в никакъв случай до момента не сте правили крем и в действителност ще спечелите овациите на фамилията и околните Ви. Ако се постараете повече и с украсата им, никой няма да разбере, че сте ги приготвили едвам за няколко минути.

Бърз ванилен крем

 Ванилов крем

Необходими артикули: 5 яйца, 6 с. л. брашно, 1 л прясно мляко, 8 с. л. захар, 2 праха ванилия, плодове за декорация

Начин на подготвяне: В тенджера се разрушават захарта и яйцата и към тях се прибавя размитото с малко мляко брашно. Котлонът се включва и при непрестанно безредие се прибавя и останалото мляко. Кремът се вари на спокоен огън, до момента в който се сгъсти, прибавя се ванилията и продължава да се бърка, до момента в който стартира да се охлажда. Изсипва се в охладени чаши, украсява се с плодовете и се оставя на хладно.

Лесен сметанов крем с ягоди

 Крем с ягоди

Необходими артикули: 600 г ягоди, 2 ч. ч. сметана, 1 ч. ч. пудра захар, 1 прахуляк ванилия, бишкоти или бисквити за гарниране

Начин на подготвяне: Ягодите се измиват, нарязват, поръсват с малко захар и се оставят за 1 час в хладилника, с цел да пуснат сока си и да се отцедят.

В купа се разрушават захарта, сметаната и ванилията и към тях се прибавят ягодите. Всичко се разбърква деликатно и се сервира в купички, гарнирано с бисквити или бишкоти.

Бърз млечен крем

Необходими артикули: 1 л прясно мляко, 5 с. л. захар, 1 ч. ч. вода, 2 с. л. желатин, 1 ванилия, канела за поръсване на кремчетата

Начин на подготвяне: Желатинът се разтваря във вода до бухването му. Млякото се кипва и към него се прибавя захарта и разтворения желатин и всичко се разбърква, само че котлонът към този момент се понижава. Когато кремът се сгъсти, се поръсва с ванилията и се изсипва охладени купички или чаши. Отгоре се поръсва с канела.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР