Кремъл разкритикува Япония за това, че това възпрепятства развитието на

...
Кремъл разкритикува Япония за това, че това възпрепятства развитието на
Коментари Харесай

Песков към Япония: Заемате много недружелюбна позиция спрямо Русия

Кремъл разкритикува Япония за това, че това попречва развиването на икономическите връзки, в това число в енергетиката, оповестява организация Ройтерс.

Япония се причисли към своите западни съдружници в налагането на необятни стопански наказания на Русия заради дейностите й в Украйна. Москва също беше раздразнена от известията, че японският министър председател Фумио Кишида е предложил да се ограничи цената на съветския нефт на към половината от настоящето равнище.

" Япония заема доста недружелюбна позиция по отношение на Русия. Във всеки случай сходна недружелюбна позиция не оказва помощ за улеснение на комерсиалните и стопански връзки, в това число енергийния разговор ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти.

" Вчера обсъдихме предлагането на господин Кишида и казахме, че това е единствено оповестена самодейност, не са взети консолидирани решения ", сподели Песков. " Съмнително е дали сходни решения могат да бъдат взети, почтено казано. "

Коментирайки докладваните мнения на Кишида, някогашният президент на Русия Дмитрий Медведев предизвести във вторник, че международните цени на петрола може да надвишават 300-400 $ за барел, в случай че предложенията за ценови таван бъдат приложени.

Медведев също сподели, че Япония " няма да има нито нефт, нито газ от Русия, както и присъединяване в плана Сахалин-2 LNG " вследствие на това, оказвайки напън върху акциите на Mitsui & Co и Mitsubishi Corp.

Идеята за ограничение на изкупната цена на съветския нефт беше изразена за първи път от министъра на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън предишния месец и по-късно беше разисквана от страните от Г-7, като окончателното съглашение и равнището на тавана към момента не са оповестени.

Президентът Владимир Путин увеличи залозите на 30 юни в икономическата война със Запада и неговите съдружници с декрет, който изземва цялостния надзор над газовия и петролен план Сахалин-2 в Далечния изток на Русия, ход, който може да изтласка Shell и японските вложители.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР