Кремъл продължава да петни страната ни, наливайки масло в огъня

...
Кремъл продължава да петни страната ни, наливайки масло в огъня
Коментари Харесай

Кремъл продължава на петни страната ни за моста. Масло в огъня

Кремъл продължава да петни страната ни, наливайки масло в огъня с гърмежа на Кримския мост.

Взривът, употребен на Кримския мост, е бил изпратен от Одеса през България, Грузия и Армения, съобщи ТАСС, базирайки се на информация, получена от пресцентъра на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ).
-->
Руските служби намесиха името на България още в неделя, като твърдяха, че камионът е пристигнал в началото от България посредством ферибот от Бургас. Вчера обаче публично страната ни, в това число посредством ДАНС и премиера Гълъб Донев, изрично съобщи, че подобен камион в никакъв случай не е прекосявал през територията ни. Това стана ясно след направени инспекции.

Като уредник на детонацията Русия уточни ръководителя на украинското военно разузнаване Кирил Буданов.

За присъединяване в детонацията, избрана от Москва като терористичен акт, са арестувани петима жители на Русия, трима жители на Украйна и Армения.

Въпреки безапелационната позиция на България известието на ТАСС се твърди, че взривното устройство е било прикрито в рула със строително полиетиленово фолио, натоварени на 22 палета с общо тегло 22 770 кг, и при започване на август е било изпратено от морското пристанище на Одеса в Русе по контракт сред " Транслогистик УА " (Киев) и Baltex Capital S.A. (Русе).

Товарът е бил трансфериран от България в пристанище Поти (Грузия), а по-късно в Армения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР