Кремъл похвали за предложението му за възможно мирно споразумение за

...
Кремъл похвали за предложението му за възможно мирно споразумение за
Коментари Харесай

Русия хареса идеята на Илън Мъск за постигане на мир, Украйна - не

Кремъл похвали за предлагането му за допустимо спокойно съглашение за преустановяване на войната в Украйна, оповестява " Ройтерс ".

Реакцията на Москва идва, откакто Киев смъмри Мъск за това, че предлага условия, които Украйна счита за облагодетелстващи Русия.

Много е позитивно, че някой като Илън Мъск търси кротичък излаз от тази обстановка, означи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

" В съпоставяне с доста професионални дипломати Мъск към момента търси способи за реализиране на мир. А постигането на мир без осъществяване на изискванията на Русия е безусловно невероятно ", безапелационен бе той.

В анкета в Туитър, оповестена през вчерашния ден, шефът на " Тесла " предложи Украйна да отстъпи дефинитивно Крим на Русия, да се проведат нови референдуми под наблюдението на Организация на обединените нации , с цел да се дефинира ориста на следената от Русия територия, както и Украйна да се съгласи на неутралитет.
 Мъск: Възможен излаз от украинската рецесия е нуклеарна война
Мъск: Възможен излаз от украинската рецесия е нуклеарна война

Макар и малко евентуален излаз

Киев обаче акцентира, че в никакъв случай няма да се съгласи да отстъпи земя, отнета със мощ, а законни референдуми не могат да се организират в окупирана територия, където доста хора са били убити или прогонени.

След като предходната седмица на четири украински района, Киев заяви, че кандидатства за присъединение към НАТО и няма да договаря с Русия, до момента в който Путин е президент.

Украинският президент Володимир Зеленски отговори на предлагането на Мъск със лична анкета в Туитър, питайки: " Кой Илън Мъск ви харесва повече? Този, който поддържа Украйна, или този, който поддържа Русия? ".
 С декрет Зеленски забрани всевъзможни договаряния на Украйна с Путин Обновена
С декрет Зеленски забрани всевъзможни договаряния на Украйна с Путин

Киев ще договаря с Москва единствено при различен съветски президент

Към 10.30 часа по Гринуич (13:30 ч. българско време) през днешния ден анкетата на Мъск е събрала повече от 2,5 милиона гласа, като към 60% са срещу проекта.

Песков означи, че " ботове " - подправени сметки в Туитър - " интензивно вземат участие в гласуването ". Той обаче не показа доказателства за изказванието си.

Москва постоянно е била отворена за преустановяване на спора посредством договаряния, увери представителят на Кремъл. Той подписан от Зеленски през днешния ден, в който се постановява, че Киев няма да води директни договаряния с Путин за преустановяване на спора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР