Кремъл отвърна на световния удар, нанесен на Путин от Муждународния

...
Кремъл отвърна на световния удар, нанесен на Путин от Муждународния
Коментари Харесай

Путин побесня! Драконовски закон заради заповедта за ареста му

Кремъл отвърна на международния удар, нанесен на Путин от Муждународния углавен съд, който издаде заповед за арест на съветския водач.

Рууските депутатите вкараха нов закон, съгласно който лицата, които оказват помощ за осъществяването на правни решения на интернационалните организации, в които не взе участие Русия, ще получават наказване до пет години отнемане от независимост.
-->
Този ход е директен отговор на издадената предишния месец заповед от Международния углавен съд за задържането на съветския президент Владимир Путин по отношение на обвинявания против него за депортиране на украински деца в Русия, отбелязва " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Промените, които би трябвало да бъдат утвърдени от горната камара на съветския парламент, Съвета на Федерацията, преди да бъдат подписани от Путин, идват на фона на изказванията на редица правозащитни организации, че съветските управляващи ускоряват акцията си за заглушаването на дребното останали в страната гласовити съперници на Кремъл.

Руските законодатели гласоподаваха още въвеждането на доживотни присъди за наказаните за държавна измяна, като част от целенасочения блян на Москва след нахлуването ѝ в Украйна за стягане на наказванията против съперниците на Кремъл, заяви " Ройтерс ".

Държавната дума, долната камара на съветския парламент, гласоподава за увеличение и на оптималните присъди за редица други закононарушения, включително и такива, свързани с тероризъм и бойкот.

Досегашната оптималната присъда за държавна измяна в Русия е 20 години отнемане от независимост. Вчера съд в Москва осъди известния критик на Кремъл и деятел Владимир Кара-Мурза на 25 години затвор по разнообразни обвинявания, в това число и за държавна измяна. Това е най-тежката присъда, произнасяна против критик на Кремъл, откогато Русия нахлу в Украйна през февруари предходната година.

Международната правозащитна отганизация " Хюман райтс уоч " съобщи, че Москва употребява сходни случаи, " с цел да насажда боязън измежду съветския народ и да лиши гражданското общество от всякаква опция да се активизира и да се опълчи на Кремъл и неговата война ".От своя страна Русия съобщи, че сходни закони са нужни, с цел да се защищити страната от инфилтрирането на сътрудници от украински и западни разследващи служби.

" Измененията са нужни за отбрана от невижданите закани, пред които сега е изправена Русия от страната на Украйна и нейните западни спонсори ", съобщи депутатът от Държавната дума Василий Пискарев, когато законопроектитите бяха импортирани за разглеждане по-рано този месец.

Източник: Българска телеграфна агенция, Симеон Томов   
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР