Кремъл отрече информацията на Файненшъл таймс за сделка между Владимир

...
Кремъл отрече информацията на Файненшъл таймс за сделка между Владимир
Коментари Харесай

Кремъл опроверга съобщения за „сделка“ между Путин и Макрон

Кремъл отхвърли информацията на Файненшъл таймс за " договорка " сред Владимир Путин и Еманюел Макрон за Украйна, съобщава РИА Новости.

Ден преди този момент се организира петчасова среща на съветския и френския водачи, като централна тематика на полемиката бяха проблемите на сигурността на континента. След това ФТ разгласява материал, че президентите са се договорили за набор от ограничения за деескалация в Източна Европа, по-специално за изтеглянето на съветските военни от Беларус след приключването на ученията.

" Москва и Париж не можаха да сключат никакви покупко-продажби. Това е просто невероятно, тъй като Франция е и член на Европейски Съюз, и ръководител на Европейски Съюз. Франция също е член на НАТО, където няма водачество. Следователно вестникът просто написа невярни неща ", разяснява прессекретарят на Путин Дмитрий Песков.

Той добави, че съветският контингент по този начин или другояче ще се върне от Беларус в местата на непрекъсната дислокация. " Никой в никакъв случай не е споделил, че войските ще останат на територията на Беларус, не се приказва за това ", напомни представителят на Кремъл.

Той означи също, че не е чувал Путин в диалога с Макрон да се е съгласил да не организира нови военни маневри покрай Украйна.

Сега на територията на Беларус се организират маневрите на силите за бързо реагиране на Съюзната страна. На първия стадий (до 9 февруари) уредниците ще преразпределят и основат групировки от войски. На втория (10-20 февруари) ще се проведат взаимни белоруско-руски учения " Съюзническа решимост-2022 " за отбиване на външна експанзия, както и за битка с тероризма.

Това провокира безпокойствие в някои западни страни. По-специално, ръководителят на литовския парламент Виктория Кмилите-Нилсен назова маневрите проява на мощ, която може да докара до ескалация към Украйна. Опасения, че съветските бойци няма да изоставен територията на Беларус, изрази и полският президент Анджей Дуда.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР