Кремъл отрече днес информация на Блумбърг, че руският президент Владимир

...
Кремъл отрече днес информация на Блумбърг, че руският президент Владимир
Коментари Харесай

Кремъл отрече, че Путин може да оттегли основни условия за Украйна

Кремъл отхвърли през днешния ден информация на " Блумбърг ", че съветският президент Владимир Путин ще " даде знак " на Съединени американски щати за готовността си за възможни договаряния за преустановяване на войната в Украйна, обмисляйки да отдръпна съществени условия, които сложи на Киев в региона на сигурността, съобщи Ройтерс.

Американската медия съобщи, че Путин " опипва почвата " за това дали Вашингтон е подготвен да се включи в мирни договаряния и " е протегнал ръка на Съединени американски щати по обиколни пътища ". " Блумбърг " се базира на двама души, близки до Кремъл, съгласно които съветският президент " може би желае да обмисли да се откаже от настояването си за безпристрастен държавен статут на Украйна и даже дефинитивно да спре със съпротивата против възможното присъединение (на прилежащата държава) към НАТО, опасността от което е бе главно съветско опрощение за нашествието в прилежащата страна ".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков бе запитан от публицисти за тези изказвания и по-конкретно дали Москва е подготвена да се откаже от изискването си за неутралитета на Украйна, засягащ участието ѝ в НАТО, съобщи Българска телеграфна агенция. 

" Не, това е погрешна информация. Тя въобще не дава отговор на действителността ", съобщи прессекратарят на президента Путин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР