Кремъл е уволнил командирът на руските Военно-десантни войски генерал-полковник Андрей

...
Кремъл е уволнил командирът на руските Военно-десантни войски генерал-полковник Андрей
Коментари Харесай

ISW: Командващият десантните войски на Русия e уволнен заради големите загуби в Украйна

Кремъл е уволнил командирът на съветските Военно-десантни войски генерал-полковник Андрей Сердюков, заяви основаният в Съединени американски щати мозъчен концерн ISW (Институт за проучване на войната).

Според изказване на представителя на военно-гражданската администрация на Одеска област Сергей Братчук на мястото на Сердюков е назначен досегашния началник-щаб на Централния боен окръг генерал-полковник Михаил Теплински. Заместник-командир на ВДВ генерал-лейтенант Анатолий Концевой е назначен за първи заместник-началник на щаба на ВДВ.

ISW показва, че към този момент не може да удостовери от самостоятелни източници кадровите смени в съветската войска нито точната роля на Сердюков във войната в Украйна, само че отбелязва, че в случай че освобождението е реалност, то биха означавали, че генералът е посочен като виновен за неприятното показване и огромния брой жертви измежду военнослужещите от съветските ВДВ в Украйна, изключително в интервенциите в региона на Киев.

Продължаващите уволнения и вътрешните чистки на висши съветски офицери евентуално в допълнение ще влошат командните качества и доверието на съветските офицери, смята американският изчерпателен концерн.

Генерал-полковник Андрей Сердюков командваше през 2014 година анексирането на Крим, а по-късно от април до септември 2019 година оглавяваше съветската военна формация в Сирия. През януари т. Г. Командваше контингента на Организацията на контракта за групова сигурност, въведен на територията на Казахстан за потушаване на антиправителствените протести.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР