Кредитите и в момента се дават по-трудно, отколкото в кризата

...
Кредитите и в момента се дават по-трудно, отколкото в кризата
Коментари Харесай

Хампарцумян: Покупката на имот за спекулация крие риск

Кредитите и сега се дават по-трудно, в сравнение с в рецесията през 2007-8 година Сега държанието на банките е по-консервативно, само че има фактори, които предизвикат търсенето на заеми. 

Това съобщи пред Нова тв Левон Хампарцумян.

На въпрос дали тазгодишният растеж от 17% на ипотечните заеми ще продължи ли и следващата година, Хампарцумян сподели: Отговорът не е еднопосочен.

Ние сме привикнали да си купуваме жилища, за разлика от други страни, където избират да живеят чартърен. Ако някой си купува жилище за лични потребности и може да си го разреши - в това няма риск.

Но в случай че се купува за нечиста сделка - в положителния смисъл на тази дума - купуваме 5-10 аралтамента и ги даваме чартърен - тогава има риск, тъй като не е ясно какво ще стане с пазара.

Но в случай че е за лично потребление - даже да има години в които мислите, че плащате доста като вноска, това се понася.

Ако индивидът ще живее в жилището и то дава отговор на опциите му - това е добре. Но в случай че го взема за да се бори с инфлацията - може да стане, може и да не стане, уточни специалистът. 

Хампарцумян изясни по какъв начин работи системата при заявяване за изтегляне на огромна сума - когато това се съобщи в банката, се генерира известие, което отива в ДАНС, при изтегляне на сумата.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР