Крайнодесният израелски министър на националната сигурност Итамар Бен-Гвир днес посети

...
Крайнодесният израелски министър на националната сигурност Итамар Бен-Гвир днес посети
Коментари Харесай

Крайнодесният израелски министър на националната сигурност Бен-Гвир днес посети комплекса на джамията „Ал Акса“

Крайнодесният израелски министър на националната сигурност Итамар Бен-Гвир през днешния ден посети комплекса на джамията " Ал Акса ", съобщи Ройтерс. Палестинските управляващи, редица организации и ислямистко придвижване " Хамас " осъдиха действието като невиждана провокация. Бившият министър-председател и сегашен водач на опозицията в Израел Яир Лапид прикани министър-председателя Бенямин Нетаняху да " спре визитата на Бен-Гвир на Храмовия рид, тъй като ще умрат хора ".

Израелските и арабските медии и потребителите в обществените мрежи демонстрираха фрагменти с Бен-Гвир, който се разхожда с защита и огромна група хора. Визитата му се очакваше, откакто беше загатнал за нея преди няколко дни.

Палестинското външно министерство съобщи, че " изрично осъжда щурма на джамията " Ал Акса " от министъра екстремист Бен-Гвир и преглежда това като невиждана провокация и рискова ескалация на спора. "

В " Туитър " новият израелски министър, който стана част от следващия кабинет на Бенямин Нетаняху дружно с други крайнодесни и ултрарелигиозни политици, написа: " Храмовият рид е отворен за всички. " Той съобщи още, че новото държавно управление " няма да се поддаде на закани от " Хамас. "

Храмовият рид е третото по святост за мюсюлманите място след Мека и Медина, а за евреите това е най-свещеното. Те имат вяра, че там са се намирал

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР