Крайно време е да има сериозна ревизия в законността на

...
Крайно време е да има сериозна ревизия в законността на
Коментари Харесай

Манолова на бой с реституция и заменки в София

Крайно време е да има сериозна проверка в законността на осъществените реституции, заменки и устройствени процедури, които са довели до унищожаването на зелените площи в София. Това съобщи омбудсманът Мая Манолована на митинг на самодейността " Обединена София " против презастрояването, който се състоя пред Столичната община през днешния ден.

На митинга участваха представители на съвсем всички политически групи в СОС.

Манолова разгласи пред представителите на събралите се цивилен организации, че стои зад техните претенции: „ Напълно сте прави да желаете Столичният общински съвет да спре всякакво изговаряне по устройствените проекти, които се отнасят до огромно строителство и до похищения върху зелени площи, градинки, междублокови пространства “.

Омбудсманът сподели, че уголемява това искане. То би следвало да бъде и във връзка с идващия общински съвет, с цел да е ясно, че той няма да се произнесе в нито един случай за заличаване на градинка, зелена повърхност, междублоково пространство, ограждане на парк или против изсичане на едно крепко дърво, уточни Манолова.

Според нея би трябвало да се търсят други решения за опазване на останалата зелена система на София, като да вземем за пример смяна в Наредбата за публичните разисквания, защото сега те се вършат проформа. В момента администрацията не желае да чуе и да се съобрази с гласа на столичани, счита Манолова. Това би трябвало да се подсигурява с промени в закона тъй че да има повече заинтригувани лица, които да могат да пратят на съд всяко едно неприятно решение, отнасящо се до градоустройството на София, сподели омбудсманът.

" Обединена София " включва инициативни комитети и протестни групи от целия град с общо искане за прекъсване на презастрояването, на строителството в парковете и междублоковите пространства и ограничавания на местата за създаване на високи здания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР