Край на шарените чадъри и рекламните съоръжения в центъра на

...
Край на шарените чадъри и рекламните съоръжения в центъра на
Коментари Харесай

Бургас ще бори кича с едноцветни чадъри на заведенията

 Кметът на Скопие маха кичозните кораби от река Вардар
Край на шарените чадъри и рекламните уреди в центъра на Бургас и в Морската градина. От 1 юни те би трябвало да са в една цветова гама и без рекламни надписи по тях. Преместваемите обекти също не би трябвало да са брандирани и с реклами, взеха решение през днешния ден общинските съветници.

Чадърите, да вземем за пример, би трябвало да са в една цветова гама – от бяло до охра в центъра на града. В морската градина и парк „ Езеро “ цветът ще е зелен. Забраняват се рекламни чадъри, тенти и сенници по заведенията, само че и в преместваемите обекти. Това беше належащо, тъй като законът се нарушаваше до момента, безапелационен е Милчо Добрев от рекламния отрасъл:

“От близо 10 година, корпоративни компании с милиони левове бюджет за реклама, не са спрели да дават рекламни чадъри, рекламни тенти и заслони. Брандират преместваеми обекти… Перманентно нарушаване в продължение на 12 година на наредбите за преместваемите обекти и на наредбата за реклама. 12 година ние не си прибрахме едни 12 милиона от тия „ безвъзмездни “ чадъри “, разяснява Милчо Добрев.

Общинският консултант Живко Табаков отвърна:

„ Даже и да премахнем рекламните детайли от чадърите, аз откровено се колебая, че за тези мултинационални компании, за които приказваме, те ще си пренасочат бюджетите тъкмо към outdoor реклама “, сподели Табаков и добави, че има десетки способи за различна реклама.

Според Константин Бачийски не би трябвало да се не разрешава рекламата:

„ Имаме разпоредба за рекламата, където, без никакъв проблем, можем да таксуваме тези рекламни площи и тези пари да влизат в общината “, разяснява Бачийски и разясни, че е „ за “ уеднаквяването на визията.

Главният проектант Веселина Илиева уточни, че ограничаването не е за целия град:

„ Става дума за главните пешеходни улици – „ Алеко Богориди “, „ Александровска “, за площад „ Св. Св. Кирил и Методий “, „ Тройката “ –и ул. „ Батенберг “, добави Илиева.

Промяната обгръща и площад „ Царица Йоанна “, а главната цел е да се резервира културно – историческото завещание в тази част на Бургас, където са разположени монументи на културата и на архитектурата. Веселина Илиева акцентира, че смяната е обсъждана от дълго време и е съгласувана и с художници и представители на изкуството.

Евгений Мосинов от Българска социалистическа партия уточни, че има правила и за Морската градина:

„ И в парк „ Езеро “. Където желаеме светлозелени чадъри. Че какво му е неприятното в шаренията на морската градина? Да забраним цветята да бъдат бели, жълти, червени, пембени… “

В последна сметка, измененията в наредбата бяха признати и ще влязат в действие от 1 юни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР