Край на безплатния паркинг за депутати. Групата Патриоти за София“

...
Край на безплатния паркинг за депутати. Групата Патриоти за София“
Коментари Харесай

Край на безплатния паркинг за депутати

Край на безплатния паркинг за депутати. Групата „ Патриоти за София “ предлага да бъдат махнати безплатните места за коли на народни представители и служители на площад „ Ал. Невски “

Групата на Патриотите в Столичния общински съвет приготвя и ще внесе оферти да бъдат орязани безплатните места за паркиране на служителите. Подготвят се промени в Наредбата за организация на придвижването, които ще орежат безплатните места, употребени от министерства, държавни организации и други институции.

Според Карлос Контрера – ръководител на комисията по „ Транспорт и пътна сигурност “ в Общинския съвет е извънредно неотложно да се отворят места за паркиране за живущите. След основаването на пешеходни зони (например ул. „ Съборна “, а преди този момент бул. „ Витоша “) местата изключително в „ Синя зона “ са мощно редуцирани. Със започване на ремонтите в централна градска част (ул. „ Цар Шишман “, площад „ Македония “ и други) в допълнение броят на местата за паркиране понижава. Това предизвиква големи неудобства на живущите.

Ето за какво съгласно представителя на Вътрешна македонска революционна организация безплатният длъжностен абонамент би трябвало да бъде мощно сведен. В момента гратис из центъра паркират над 330 коли на служители от всевъзможни ведомства. Допълнително би трябвало да се редуцират паркоместата на Народното събрание – сега те са над 180 паркоместа на преференциална цена. Предложението е паркингът на Народното събрание на площад „ Александър Невски “ да се отстрани напълно, а на паркинга зад постройката на „ Партийния дом “ да се обособят не повече от 50 места за Народното събрание. Предвижда се и унищожаване на безплатния паркинг пред Българска национална банка.

Карлос Контрера, Борислав Иванов и Михаил Петров - общински съветници от групата „ Патриоти за София “, приготвят отчет, съгласно който право на до 2 броя безвъзмездни паркоместа ще имат единствено министерствата, съдилищата, прокуратурата и дипломатическите представителства. За Народното събрание ще бъдат избрани 50 паркоместа. Също по този начин ще бъде регламентирано и понятието „ Зона за сигурност “, като там категорично ще се забрани престоя и паркирането. В момента с това се злоупотребява и така наречен „ зони за сигурност “ се употребяват от висши държавни служители за гратис паркиране в центъра на столицата.

Карлос Контрера показва, че ще се желае и преразглеждане на статута на паркинга зад Министерство на труда и обществената политика (големият паркинг сред постройката на Министерски съвет и Централна баня). В момента той се изгода за паркиране на служебни и персонални коли от ведомството. Идеята е да бъде отворен за свободно паркиране и да се обезпечат и места за живущите в региона.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР