Кръвният център към МБАЛ-Силистра отправи апел за доброволно кръводаряване.Призивът е

...
Кръвният център към МБАЛ-Силистра отправи апел за доброволно кръводаряване.Призивът е
Коментари Харесай

МБАЛ-Силистра с апел за доброволно кръводаряване

Кръвният център към МБАЛ-Силистра насочи зов за непринудено кръводаряване.

Призивът е насочен към силистренската общност и към БЧК за подпомагане, заяви доктор Антоанета Панайотова, завеждащ отделението по трансфузионна хематология, представена от БНР. По думите й в навечерието на празниците там имат потребност от запас, тъй като по това време на годината случаите и болесттите са повече, а дефицитът на кръв е реалност.

„ Целта ни е да можем да осигурим на хората нужните кръвни артикули. Доброволни кръводарители се намират мъчно, а платеното кръводаряване не можем да го направляваме. Официално можем да плащаме, само че цената е доста дребна, както и цената на купона, който даваме – 8 лева Той не е обновен несъмнено от 30 години “, сподели доктор Панайотова.

Според нея при всеобщо непринудено кръводаряване няма да се постанова околните на пациенти да търсят частни лица, на които да заплащат.

За тази година кръводарителите в Силистренско са към 2000, като единствено 15 от тях са отишли по своя самодейност. Сред тях са и десетина възпитаници от Природоматематическата гимназия.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР