Кръстосайте тигър и лъв и ще получите лигър, кръстосайте крава

...
Кръстосайте тигър и лъв и ще получите лигър, кръстосайте крава
Коментари Харесай

Нова религия от 2021 г. бе основана около халюциногенна субстанция

Кръстосайте тигър и лъв и ще получите лигър, кръстосайте крава и костенурка и ще получите теле с каска, само че какво ще стане, в случай че кръстосате халюциногенна слуз от жаба с халюциногенни гъби?

Според преданията на психонавтите (хора, които изследват личната си душeвност като провокират промени в положението на съзнанието си, най-много със спиритуална цел), тази примес дава психеделична субстанция, нареченa псилометоксин. Но макар че няма доказателства, които да допускат, че това е по този начин, към нея се построява цяла една нова вяра, наречена Църквата на псилометоксина, която я употребява, с цел да създаде резултат, който назовава своето “тайнство ”.

 2009-03-13Bufo alvarius067

Колорадска крастава жаба

Създадена през 2021 година, групата бързо печели почитатели онлайн.

След като получават проба от субстанцията от неизвестен член на църквата, откривателите я проучват и рапортуват своите констатации в изследване, което занапред следва да бъде рецензирано.

В него създателите изясняват, че Църквата на псилометоксина твърди, че е съумяла да създаде нов халюциногенен препарат посредством разбъркване на халюциногенното съединяване 5-MeO-DMT – което се среща естествено в секретите на колорадската крастава жаба – със дестилат от халюциногенни гъби. „ Това съединяване, нарeчeно псилометоксин, се допуска, че има неповторими свойства и резултати спрямо обичайните субстанции от сходен вид “, пишат още те.

Предполага се, че вдъхновението за тази техника идва от известния химик Александър „ Саша “ Шулгин, на който се приписва синтезирането на стотици психеделични съединения. През 2005 година Шулгин допуска, че кръстосването на тези два екстракта може да създаде хибридна молекула, а Църквата на псилометоксин твърди, че основава своето свещенодействие, ползвайки точно този способ в края на 2021 година

Въпреки това, създателите на новото изследване имат някои подозрения, защото „ препоръчаният способ за произвеждане на псилометоксин от гъбите е в спор с откритото схващане за биосинтезата на псилоцибин “. След като тестват тестът си благодарение на ултра-ефективна течна хроматография с масспектрометрия с висока разграничителна дарба (UPLC-HRMS), откривателите не откриват

„ Пробата в действителност се състои главно от известни триптамини и други естествени съединения, които се чака да участват в изсушените гъби от рода Psilocybe, по-специално псилоцибин и псилоцин, със следи от баеоцистин “, пишат те.

Psilocybe semilanceata

На своя уеб страница Църквата на псилометоксина разказва резултатите на своята субстанция като „ съвършената примес сред псилоцибин и 5-MeO-DMT “, макар че създателите на проучването споделят, че по този начин нареченото причестяване е просто ниска доза халюциногенни гъби и че всички неповторими психеделични свойства евентуално се дължат на плацебо резултат. „ Липсата на доказателства за нови съединения в тестът, дружно с неправдоподобността на оферти биосинтетичен синтез, допуска, че Църквата на псилометоксина упражнява подвеждащи маркетингови практики и може да показва неправилно материала, който популяризира “, заключават те.

В отговор църквата споделя, че „ в никакъв случай, в нито един миг, не е претендирала, че псилометоксина в миналото е бил позитивно част от нейното свещенодействие. Защо? Защото в този миг е научно невероятно да се създадат сходни изказвания, защото не съществува референтна проба. “

В реалност е известно, че съединението е синтезирано единствено един път, когато химици от института Пастьор във Франция създават молекулата от ванилови орхидеи през 1965 година Техният артикул обаче не е непокътнат или прибавен към никоя референтна библиотека, което значи, че тества за съществуването на псилометоксин е мъчно.

В интерес на истината, от Църквата в действителност признават, че техните лични химически разбори редовно не съумяват да открият псилометоксин във веществото за причастието им. Въпреки това, те остават уверени, че новият психеделик въпреки всичко е разполагаем някъде там.

„ Нашите изказвания за съществуването на Псилометоксин в този миг се основават само на религия, подкрепена директният опит на нас и нашите членове с Тайнството “, споделят те.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР