Красотата не се крие само в чертите на лицето и

...
Красотата не се крие само в чертите на лицето и
Коментари Харесай

Храни за вечна красота

Красотата не се крие единствено в чертите на лицето и формите на тялото. Тя комплекс от елементи, в това число плътната и блестяща коса, мека, еластична кожа без петна и неравности, бебешко-розови нокти и перлени зъби.

Всичко това е постижимо, в случай че прилагате в всекидневието си „ меню за хубост ”. Правилното хранене не просто усъвършенства здравословното положение на организма ви, само че има и разкрасяващ резултат. Определени артикули могат да подобрят циркулацията на кръв, да покачат количеството на колаген в организма ви, което ще придаде на кожата ви разтегливост и пресен юношески тип.

Плодове и зеленчуци, които акцентират красотата

 Ягоди

Папая. Този плод е богат на витамин С, които е витално значим за положителното здраве и тип на кожата. Освен това постоянната консумация на папая усъвършенства положението на отделителната система, която също има отношение към положението на кожата.

Ягоди. Колагенът оказва помощ кожата ви да бъде естествено опъната. Когато равнищата на колагена спаднат, кожата стартира да се набръчква. Ягодите защищават колагеновата й конструкция. Те също са богат източник на витамин С.

Боровинки. Горският плод е потребен за венците, оказва помощ за зрението и гъвкавостта на кожата.

Кайсии. Те са богати на фитонутриенти като ликопен и бета-каротин – съставки, потребни за кожата.

 Домати

Нар. Плодът съдържа полифенолни антиоксиданти, които обезвреждат свободните радикали, които повреждат кожата.

Домати. Те също са отличен източник на ликопен. Това вещество усъвършенства естествения слънцезащитен фактор на кожата, минимизира нездравословното въздействие на мощните слънчеви лъчи.

Моркови. Морковите са богати на бета-каротин, те оказват помощ при прибързано стареене на кожата.

Броколи. В броколито има съставката сулфорофан, която работи на клетъчно равнище. Зеленчукът е богат на фибри, които ще поддържат храносмилателната ви система здрава, което ще защищити кожата ви от неприятни недостатъци.

Краставица. Всички знаем, че късчета краставица или сок от зеленчука вършат кожата мека и еластична. Яденето на краставици също е доста потребно за кожата. Тя е добър източник на витамини и минерали, които усилват производството на колаген.

Листни зеленчуци. Съдържат витамини, минерали, фитонутриенти и антиоксиданти. Редовната им приложимост има извънредно добър резултат против кожата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР