Красотата на цветята е неповторима. Те създават уют и завършеност

...
Красотата на цветята е неповторима. Те създават уют и завършеност
Коментари Харесай

Януари е времето да засадите ТЕЗИ цветя и да им се радвате после

Красотата на цветята е неповторима. Те основават уют и комплектност на всеки дом. Любителите на растенията са добре осведомени с това, че всеки тип си има несъмнено време през годината, когато се засажда. Ето някои оферти за цветя, които в случай че засадите през януари ще ви радват със своята нежна хубост през топлите месеци.

Пеларгония

Периода, в който се засажда пеларгонията е от ноември до април. Ако разсада се отглежда през зимните месеци е належащо в допълнение осветяване. Също по този начин семенцата се покриват добре с найлон и се държат на към 20 градуса температура. 

Хелениум

Ако хелениумът се засади през януари ще цъфне едвам в края на лятото. Когато се засажда навън е целесъобразно това да става през месец май.
Цветята, които не би трябвало да гледате, в случай че имате домашни любимци
Цветята могат да са красиви и да основават въодушевление и е хубаво да ги имаме в дома си. Все отново, в случай че имате домакински любим, ще се наложи...
Прочети повече
Примула

Примулата известна още като Иглика обгръща към 500 типа многогодишни тревисти растения. Цъфти от февруари до май. Цветовете са петделни, а плодът е многосеменна кутийка. Примулата произлиза от умерените зони на северното полукълбо. Корените ѝ имат лечебни свойства.

Лавандула

Лавандулата е доста красиво, ароматно и доста потребно растение. Използва се срещу комари и молци. Тя също по този начин е и медоносно растение, което я прави отличен асистент на пчелите. Лавандулата има доста приложения. Използва се като фалшификация, в парфюмерията и в производството на лакове и бои. От нея се извлича и скъпото лавандулото масло, като българското лавандулото масло е едно от най - високо ценените на интернационалния пазар. Препоръчително е семената да се купуват в края на есента, само че засаждането да става през януари.

Тинтява
Каква сила ни носят другите цветя?
Саксийните растения са доста мощни енергийни носители и мощен детайл във философията на Фън Шуй. Ще ви дадем избрани оферти от...
Прочети повече
Тинтявата има доста красиви и нежни сини цветове, които цъфтят чак на втората година от засяването. 
Има 4 типа тинтява:

•    Жълта тинтява (Gentiana lutea )
•    Петниста тинтява (Gentiana punctata)
•    Пролетна тинтява (Gentiana verna)
•    Синя тинтява (Gentiana cruciata)

Тинтявата намира необятно приложение във фармацевтичната промишленост. От нейните корени се подготвят отвари, които оказват помощ при ревматизъм, подагра, за повишение на апетита. Външно се ползва във формата на компреси за лекуване на постепенно зарастващи гнойни рани.  Тинтявата се иззползва за лекуване на куп заболявания като гастрит, хепатит, колит и други.

Бегония

Бегонията е част от огромен жанр растения от семейство Begoniaceae. Според някои вярвания тя е знак на здравето и знак за дълъг живот на този, който я получи за подарък. Тя обича светли места, само че не директна слънчева светлина. Бегонията вирее на умерена температура и умерена мокрота. Бегонията не обича и доста влажната почва, по тази причина преди да я полеете бъдете сигурни, че е изсъхнала на най-малко 2 см дълбочина.
Както към този момент прочетохте с изключение на красиви някои растения са и от огромна изгода за здравето, по тази причина е хубаво да имате най-малко по няколко растения у дома.

Още от ГРАДИНАРСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР