Красиво и палаво животинче, свързано с острова на Робинзон Крузо,

...
Красиво и палаво животинче, свързано с острова на Робинзон Крузо,
Коментари Харесай

Същество от острова на Робинзон Крузо отпразнува рожден ден във Варна

Красиво и палаво животинче, обвързвано с острова на Робинзон Крузо, отпразнува рожден ден в зоопарк Варна.

В сряда още от ранните часове на деня зацари вдъхновение и приповдигнато въодушевление в местообитанието на носатите мечета във варненския зоопарк. Поводът бе празненство за рождения ден на едното от тях , което носи екзотичното име Ананас.

Всички другари на рожденика се радваха на празнична почерпка. Атанас навърши 1 годинка. Любимите лакомства на носатите мечета са ябълки, моркови, сурови яйца, самун и пилешко месо.

Носатото мече или южноамериканско коати е див звяр от семейство Енотови, населяващ Южна Америка. Практически се среща във всички страни на континента като се изключи Чили. В последната страна обаче типът също се среща, откакто е интродуциран на тикоокеанския остров Робинзон Крузо , част от територията на Чили.

Островът Робинзон Крузо, до 1966 година прочут като остров Más a Tierra (Близо до земята), е най-големият остров от архипелага Хуан Фернандес, който е под чилийски надзор. Разположен е на 674 km западно от Южна Америка в южната част на Тихия океан. Архипелагът се състои от 3 острова – Робинзон Крузо, Алехандро Селкирк и дребния остров Санта Клара.

Тук е мястото, където морякът Александър Селкирк е бил зарязан през 1704 година и е прекарал 5 години в безспорна самотност. Смята се, че той е въодушевил Даниел Дефо да напише класическия разказ Робинзон Крузо. Съобразявайки се с литературните асоциации, свързани с острова, през 1966 година държавното управление на Чили го преименува на остров Робинзон Крузо.

Носатите мечета са дневни животни , които живеят както по земята, по този начин и на дърветата. Членовете на групата създават меки пищящи звуци, а сигналните звуци са разнообразни. Когато прозвучи знак за заплаха нормално представителите се катерят по дърветата или падат на земята и се разпръзкват в разнообразни направления. Представителите на типа нормално спят по дърветата.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР