Красива синоптичка върна зимата. Топлото време, на което се радваме

...
Красива синоптичка върна зимата. Топлото време, на което се радваме
Коментари Харесай

Зимата се връща. Нова изненада от времето

Красива синоптичка върна зимата. Топлото време, на което се радваме сега, ще продължи до четвъртък. Предстоят ни динамични дни като в края на седмицата се чака захлаждане.

Първият ден стартира с по-хладно време и жълт код за рисков вятър в 19 области. Вятърът ще бъде до плевел, с пориви сред 70-90 км/ч., сподели синоптикът Александрина Янкова в студиото на " България заран ".
-->
По нейни думи топлото време през уикенда се е дължало на стопляне на атмосферата. " Видяхме летни температури, които са нетипични за февруари. Тези пролетни температури ще продължат през новата седмица, а още на следващия ден до четвъртък ще се радваме на слънчеви часове и високи температури, достигащи тук-там 20 градуса ", добави синоптикът.

" Днес температурите ще бъдат малко по-ниски с от 2 до 4 градуса от предните дни. Максималните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса, във Велико Търново - до 16 градуса ", сподели Янкова пред Bulgaria ON AIR.

Още през днешния ден ще има слаби валежи от дъжд в североизточните региони, а от четвъртък времето ще стартира да се скапва. " В петък и събота ще има по-интензивни валежи от дъжд в западните региони. По високите елементи се чакат слаби валежи от влажен сняг, те ще бъдат незначителни ", акцентира Янкова.

Има прогноза в дълготраен проект, в която се твърди, че до края на седмицата над нашата страна ще нахлуе арктична маса, която ще донесе интензивни валежи от сняг и по този начин ще изпратим февруари месец. Янкова посочи, че не би трябвало да прибързваме с нея.

На Балканския полуостров температурите също ще бъдат нараснали, като по-интензивни процеси ще има в западната част на Европа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР