Красимир Янков и Валери Жаблянов се оттеглят от битката за

...
Красимир Янков и Валери Жаблянов се оттеглят от битката за
Коментари Харесай

Янков и Жаблянов се оттеглят от лидерската битка в БСП


Красимир Янков и Валери Жаблянов се отдръпват от борбата за ръководител на Българска социалистическа партия.

Във връзка с планувания през днешния ден спор от Софийската партийна организация сред претендентите за ръководител на Българска социалистическа партия заявяваме, че няма да вземем присъединяване в събитието, както и ще отклоним поканата от пловдивските социалисти за аналогична среща-дебат, оповестиха двамата в известие до медеите.

" Оттегляме се от присъединяване в акцията и заявяваме, че настояванията, които поставихме в писмо до Националния съвет, Изпълнителното бюро и ЦКПИ на 1 септември не бяха задоволени. Създадената организация е причина за груби операции на процедурата по изборите и замяна на действителния резултат. Неучастието на Корнелия Нинова в тези диспути е проява на високомерното отношение към останалите претенденти. Това е и засегнатост към членовете на партията, които чакаха акцията да бъде показване на хрумвания и платформи, а не сепаративни срещи с инициативни комитети, се споделя още в известието.

" Оттеглянето на двамата кандидати не трансформира избора, процедурата продължава ", разяснява Емил Войнов, ръководител на ЦКПИ, пред Епицентър.бг. В този случай се ползва законодателството при национални избори. А точно - при отдръпване или гибел на претендент 7 дни преди вота, той се организира с останалите участници.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР