Красимир Димитров, директор на дирекция Аварийна помощ и превенция“ към

...
Красимир Димитров, директор на дирекция Аварийна помощ и превенция“ към
Коментари Харесай

Красимир Димитров, СОС: Да спасяваме хората, държавата да не ни пречи, а да помага

Красимир Димитров, шеф на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Столична община, дава отговор на въпроси на Илиана Беновска след съвещание на парламентарната комисия по превоз и известия от 2-ри юни 2022 година, излъчено непосредствено в youtube.com/Беновска пита-Радио К2, във facebook.com/iliana.benovska и по Радио К2 на 93.9MHz.

Илиана Беновска: Г-н Димитров, за първи път представител на Столична община е на съвещание на Транспортна комисия. Какво предложение внесохте?

Красимир Димитров: Предложението съм го разискал с Националното съдружие на общините и Асоциацията на доброволците в България, защото това мое предложение не касае Столична община е касае всички общини в България. моето предложение е за смяна на Закона за придвижване по пътищата, където може да се употребява специфичен режим на придвижване на колите, които реагират при бедствия, повреди и рецесии единствено тогава, когато е належащо потреблението на специфичен режим на придвижване. Тоест би трябвало да бъде зародил случай огромен, злополучие или повреда, или огромен горски пожар, в който да бъде извозено бързо аварийно-спасителното звено плюс доброволните формирования.

Илиана Беновска: Какъв е казусът, някакви наказания ли оферирате по отношение на тези коли със специфичен режим, и вие не можете да спасявате хората от бедствия и катастрофи?

Красимир Димитров: В момента колите, които се употребяват от доброволните формирования, те са коли на Столична община и не употребяват специфичен режим на придвижване. Само за информация, специфичен режим на придвижване да вземем за пример употребяват ТОЛ таксите, Охрана на правосъдната власт …

Илиана Беновска: И Министерски съвет, Народното събрание, други ръководещи!

Красимир Димитров: Да, а ние хората, които сме извикани на място – шеф на пожарната, шеф на полицията, шеф на пътна полиция, други ведомства, служби и министри, които имат отношение към превъзмогването на следствията – ние там идваме като всеки един естествен автомобил, спазвайки безусловно всички правила по Закона за придвижване по пътищата.

Илиана Беновска: Какво облекчение желаете, кажете го?

Красимир Димитров: Искаме по-бърза реакция на нашите екипи при бедствия, повреди и рецесии! Само тогава, когато има зародил случай или злополучие да употребяват специфичен режим на придвижване!

Илиана Беновска: ТОЛ такси плащате ли?

Красимир Димитров: Абсолютно всичко плащаме! Само за информация, нашите коли, когато вървяха в Македония, за разлика от пожарните коли, които бяха със специфичен режим на придвижване и не плащаха безусловно никакви такси по пътя си към Македония, ние платихме безусловно всичките със лични средства!

Илиана Беновска: Кой ви поддържа в Транспортна комисия в този момент, когато го внесохте?

Красимир Димитров: Аз чух, че всички политически партии ни поддържаха. Имаше предложение да пратим повече неща. Ние ще изпратим нашето предложение документално на останалите членове от политическите партии. Ще им пратим и наши участия с клипове по места. Ще им пратим и нашите награди и благодарствени писма от хората, на които сме помогнали. Това ще пратим, с цел да видят, че е нещо нужно, което може да помогне на хората. Този специфичен режим на придвижване няма да се употребява от хора, които нямат отношение към случая!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР