Кралското семейство на Великобритания тайно настанило украински бежанци в свои

...
Кралското семейство на Великобритания тайно настанило украински бежанци в свои
Коментари Харесай

Британското кралско семейство приюти тайно украински бежанци в свои владения

Кралското семейство на Англия скрито настанило украински бежанци в свои владения, оповестява Daily Express.

Съобщава се, че няколко членове на английското кралско семейство към този момент са записали бежанци от Украйна в парцелите си. За това описа непосредствен до кралството източник.

Информацията за избягалите от войната украинци се пази в строга загадка, с цел да се подсигурява сигурността на вътрешно разселените лица.

По-рано английското министерство за бежанците започва специфична стратегия " Къщи за Украйна ", ориентирана към гарантиране на комфорта на бежанците от Украйна да останат във Англия. Повече от 150 000 британци участваха в тази стратегия и настаниха украински бежанци по домовете си.

„ Близо 54 000 украинци към този момент са пристигнали наред в Обединеното кралство посредством нашите украински схеми – ние вършим всичко допустимо, с цел да помогнем на новопристигналите да работят и учат, с цел да могат да основат живот тук и с неспокойствие чакам да посрещнем повече фамилии в Обединеното кралство “ – означи по-рано ръководителят на министерството лорд Харингтън.

Англия интензивно оказва помощ на Украйна по време на руско-украинската война от 24 февруари. Херцозите на Кеймбридж, Кейт Мидълтън и принц Уилям, споделяха посредством видеовръзка с доброволци в Украйна. Междувременно Комитетът за изключителни обстановки събра повече от 280 милиона паунда стерлинги, с цел да помогне на украинците, наранени от войната, от които 25 милиона бяха отпуснати от английското държавно управление. А министър председателят Борис Джонсън беше един от първите международни политици, посетили Украйна по време на пълномащабна война.

Междувременно кралица Елизабет II излезе обществено в жълто и синьо облекло. В цветовете на украинското знаме английският монарх участва на откриването на нова линия на метрото, носеща нейното име.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР