Козметика-менте буквално залива онлайн магазини. Всеки ден митничари спират вноса

...
Козметика-менте буквално залива онлайн магазини. Всеки ден митничари спират вноса
Коментари Харесай

Внимание: Опасна козметика залива интернет

Козметика-менте безусловно залива онлайн магазини. Всеки ден митничари стопират вноса на хиляди парфюми, бяла и цветна техника, демонстрира репортаж на „ Здравей, България “ по NOVA.

Нова скица за пари в интернет удря българите

Измами за хиляди левове за коли и техника дебнат в интернет

Конфискуваните артикули до този миг са повече от предходната година – броя им е 25 хиляди по данни на организация „ Митници “

Най-много ментета са хванати при облеклата, парфюмите и козметиката, чантите, играчките, обувките и часовниците. Пътят им към сергиите у нас стартира от Турция, Хонконг и Китай, както и от Иран и Индонезия.

„ Кутията беше все едно принтирана в домашни условия, нямах фактура или касова записка. Убедиха ме, че продуктите са истински и че самият уебсайт е оторизиран представител “ споделя консуматор, а сходни сигнали са постоянно срещани в интернет.

Експерти по интелектуално право коментират, че в уеб страниците се поставят фотоси на истински артикули. Те подчертават, че един от главните фактори, по които може да се ориентираме, е цената: „ Хубава, качествена стока не може да коства на ниска цена “. Ако търсим опция, която да не е за сметка на качеството – разминаването с цената би трябвало да е сред 5% и 10%.

При опаковките разликите са в детайлите – в множеството случаи оригиналите имат холограмни стикери, баркод, номер на партидата и други.

Фалшификатите мъчно се разпознават и в лаборатория, тъй като съставките са комерсиална загадка. Най-често се откриват плесени, когато опаковката не е задоволително качествена, както и консерванти над допустимите правила, срещат се даже тежки метали. Това води до екземи или алергични реакции.

Фалшивите артикули нямат клинични проучвания и не са минали инспекции, само че най-важното е, че отговорността е размита по веригата и потребителите няма по какъв начин да потърсят правата си.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР