Козметичните продукти са средство за разкрасяване, грижа за кожата и

...
Козметичните продукти са средство за разкрасяване, грижа за кожата и
Коментари Харесай

8-те най-опасни съставки в козметиката

Козметичните артикули са средство за разкрасяване, грижа за кожата и косата и поддържане на здравия им и блестящ тип. Козметиката може доста да усъвършенства положението на кожата, ноктите и косата ви, само че може да заплаши здравето. Изборът на оптимално натурална козметика е положително решение. Ако не може да си позволите премиум марки с напълно натурални и естествени генезис и съставки, то най-малко изчитайте етикетите на продуктите, с цел да ревизирате дали не съдържат една или повече от тези 8 най-опасни съставки, които може да намерите в козметиката.

1.       Парабени

Парабените всеобщо се употребяват в козметиката. Рискът при използването на козметични артикули, съдържащи парабени, са алергични реакции, които в някои случаи могат да бъдат тежки. Продуктите без парабени са иновация и съвременно решение, което предлагаме.

2.       Пропилен гликол

Това е друга съставна част, която е необятно застъпена в козметичните артикули. Опасността при използването ѝ е сходна на тази на парабените – има риск от алергични реакции. Пропилен гликолът може да провокира и екземи. Избягвайте го, в случай че имате сензитивна кожа и податливост към алергични реакции.

3.       Diazolidinyl Urea, Imidazolidinyl Urea

Тези съставки са консерванти. Консервантите са значими за козметичната промишленост, защото разрешават по-дълъг живот и период на валидност на козметиката, не разрешават развиването на бактерии в продукта,  с което способстват за сигурността му и здравето ни. Част от тях обаче са и рискови, защото съгласно кожните лекари са един от виновниците за контактния дерматит. Препоръчваме при опция да избирате артикули без консерванти или с естествени консерванти.

4.       Methyl, Propyl, Butyl and Ethyl Paraben

Счита се, че дълготрайната приложимост на тези химикали в огромни количества основава заплаха за ендокринната система, както и за туморни формирания на гърдите.

5.       PVP/VA Copolymer

Химикалът е произходящ на продуктите от нефт. Ще го откриете най-често в продуктите за коса, с които стилизирате и оформяте прическата си. Вреден е при поемане, което значи, че е добра концепция да оформяте косата с маска или навън. Този химикал е една от аргументите работещите в положителните фризьорски салони да работят с здравна маска, с цел да лимитират вдишването на продуктите, които впръскват върху косите на клиентите.

6.       Stearalkonium Chloride

Появата му е обвързвана с текстилната индустрия, само че бързо намира място в козметологията и най-много при балсамите за коса. Вместо на артикули, които го съдържат, наблегнете на такива с естествени масла и протеини. Цената им е по-висока, само че не съдържат нездравословната съставна част, причиняваща алергични реакции.

7.       Формалдехид

Канцерогенен е над избрани количества. Това е задоволително основателна причина да проверявате етикетите. Директива 76/768 Европейска икономическа общност разрешава потреблението на формалдехид в продуктите за хигиена на устната празнина в количество до 0,1% и в количество до 0.2% в козметиката.

8.       Атибактериални артикули

Антибактериалните съставки в сапуните водят до проблеми за ендокринната система и основават заплаха от хормонален дисбаланс. Измиването с елементарни сапуни е задоволително.

Всички тези консерванти, химикали, оцветители, аромати са синтетични и се ползват, защото са евтини. Естествените са с по-висока цена, което води и до по-висока стойност на продукта на пазара. По-добре пестете средства от друго перо в бюджета си, в сравнение с от козметиката, и залагайте допустимо най-често на естествени висококачествени артикули, за които категорично е посочено, че съдържат единствено естествени съставки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР