Козето мляко е малко по-особено на вкус и на доста

...
Козето мляко е малко по-особено на вкус и на доста
Коментари Харесай

Ползи от козето мляко

Козето мляко е малко по-особено на усет и на много хора не им понася миризмата. Но пък всички тези, които считат че не е вкусно или има необикновен мирис, могат единствено да изгубят, тъй като то е извънредно потребно и мощно препоръчвано при някои болести.

Козето мляко е обичано на всички места по света и се счита за доста потребно и скъпо за организма на дребни и огромни. Поради структурата на белтъците му, то е доста близо до майчиното мляко и това е известно от дълго време, само че какво ни дава в действителност?

Учените изрично декларират, че козето мляко може да помогне при следните здравословни неразположения:

- Нормализира вътрешната флора на стомашно-чревния тракт

- Повишава хемоглобина

- Подобрява зрението

- Повишава имунната система

- Има антибактериални свойства (когато е прясно издоено)

 Козе мляко и сирене

- Подобрява положението на кожата

- Заздравява ставите

Според канадски проучвания козето мляко е доста потребно и при деца, които страдат от епилепсия. Наличието на огромни количества калций и фосфор, витамин В, С, А, В2 в този тип мляко са извънредно потребни за децата и заздравяването на костите им. Помага при простуди, както и при белодробни болести. още в предишното са опитвали да преборят туберкулоза с него.

Според учени от Съединени американски щати козето мляко е доста по-добро от кравето, тъй като съумява да удовлетвори потребностите на организма доста по-добре, като му достави изцяло веществата, от които се нуждае. Доста противоречив е въпросът дали и възрастните би трябвало да ядат някакво мляко или за тях то не е изключително потребно, само че без значение от отговора на експерти, козето мляко е целесъобразно и потребно освен за децата. Ненаситените мастни киселини, които се съдържат в козето мляко, доста забавят развиването на атеросклероза.

Как и по какъв брой да консумирате козе мляко са въпроси с нараснала компликация – за едни чаша прясно мляко дневно е задоволителна, други настояват, че е по-добре да е кисело, а трети – да се пие незабавно откакто е издоено. Но без значение какъв брой и по какъв начин ще решите да го консумирате, козето мляко носи на организма ви единствено потребни съставки, които освен укрепват положението ви, а даже ви защищават от заболявания.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР