Който не се е съобразил с позицията срещу избора му

...
Който не се е съобразил с позицията срещу избора му
Коментари Харесай

Искри в БСП заради подкрепата за Цацаров

Който не се е съобразил с позицията против избора му за началник на ККПКОНПИ, носи персонална отговорност, разгласи соцръководството
Искри не престават да хвърчат в Българска социалистическа партия поради обстоятелството, че 27 соцдепутати подцениха решението на групата си и поддържаха избора на Сотир Цацаров за началник на КПКОНПИ.
Корнелия изпусна групата си, разяснява Антон Кутев. Ръководството на Българска социалистическа партия пък се събра на незабавно съвещание на " Позитано ", с цел да излезе с позиция по случая.

ВИЖ ОЩЕ: Кутев: Има разединение в групата на Българска социалистическа партия

Всеки, който не се е съобразил с политическото решение на Българска социалистическа партия за неподкрепа за кандидатурата на Сотир Цацаров за началник на КПКОНПИ и не е стимулирал особеното си мнение, носи персонална отговорност, гласи мнението, което соцлидерът Корнелия Нинова разгласява и във фейсбук страницата си.

" По мотив гласуването на ръководител на КПКОНПИ и популяризираната погрешна информация, че парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ не е имала политическо решение, заявяваме, че на общо заседание на групата, извършено на 10.12.2019 година, с гласоподаване беше признато политическо решение – “не поддържаме кандидатурата на Сотир Цацаров “. Против това решение гласоподаваха единствено трима депутати. Беше взето решение - който има друго мнение, да се възползва от член 58, алинея 4 на Правилника за организацията и активността на Народното събрание и да изрази другата си позиция от трибуната на Народното събрание ", се споделя в позицията на социалистите.

Според правилника на алените член 58 алинея 4 дава опция " на депутат, който има мнение, друго от това на парламентарната група, да го изрази в границите на 3 минути ".Никой от гласувалите за Сотир Цацаров обаче не е направил обществено това.

В сряда Сотир Цацаров получи поддръжката на 165 народни представители, 30 депутати от Българска социалистическа партия бяха „ срещу “, а трима се въздържаха. 27 соцпарламентаристи дадоха гласа си за Цацаров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР