, която от години е вторият най-разпознаваем световен бранд при

...
, която от години е вторият най-разпознаваем световен бранд при
Коментари Харесай

Американската JLL избра "Авалант" за свой представител при офиси и сделки

, която от години е вторият най-разпознаваем международен бранд при консултантите в бизнес парцелите съгласно класацията на The Lipsey Company, разгласи собствен извънреден представител за офисния и капиталовия пазар в България. В прессъобщение, публикувано в понеделник, излиза наяве, че " JLL Румъния " е избрала за подобен българската консултантската компания Avalant.

Румънският офис на продължава да работи в страната и с досегашния си сътрудник - консултантската компания IPC, в сегментите на жилищните, индустриалните и комерсиалните площи. " Ай Пи Си партнърс " също е българска компания, профилирана главно в областта на ритейла, която работи с JLL от три години.
" Партньорството с Avalant е стратегически избор, който ще ни помогне да увеличим наличието си в България " Мариус Скута, " JLL Румъния " Реклама
Основната функционалност на извънредните сътрудници в страната е да обслужват корпоративни клиенти на " JLL Румъния ", които оперират и на пазара в България. Отделно и при запитвания на локални компании за чужбина от помощ е мрежата на JLL, която в този момент обгръща над 80 страни.

Освен това фирмите ще вършат - всяка в сегмента си, разбори по поръчка на клиенти, както и ще приготвят JLL Sofia City Report, който световната компания популяризира обществено от началото на 2020 година

" Партньорството с компания като Avalant е стратегически избор, който ще ни помогне да увеличим наличието си в България. Уверени сме в синергията сред нашата световна експертиза и локалните знания и опит на Avalant и имаме вяра, че тази композиция ще донесе доста позитиви както за двете компании, по този начин и за техните клиенти ", споделя в прессъобщението Мариус Скута, шеф и началник на отдел " Офиси " и " Представителство на наематели " на " JLL Румъния ".
Реклама " Искаха да са сигурни, че когато насочат компании, с които работят, към нас, те ще получат същото качество на обслужване както в Румъния " Иван Пармаков, " Авалант " Конкурс за офисния и капиталовия сегмент
Иван Пармаков от Avalant изясни, че JLL са избирали българския си сътрудник в офисния и капиталовия сегмент с конкурс. Avalant получили питане в късната есен на 2021 година, попълвали са въпросник за метода си на работа, след това имали среща в Румъния за запознанство, доуточнявали елементи. Решението за взаимната работа в двата сегмента е от началото на март.

От " JLL Румъния " изясняват, че са избрали Avalant поради " техния опит, познания и визия, която е сходна на нашата ". " Говорехме на един език. Сделките всъщност не се разграничават, само че размерите в двете страни са доста разнообразни ", споделя Иван Пармаков.

В портфолиото от клиенти на " JLL Румъния " да вземем за пример са офисни покупко-продажби за 32 хиляди кв.м за Amazon, за 9 хиляди кв.м за Societe Generale BRD, 14 хиляди кв.м за Societe Generale EBS, 24 хиляди кв.м за Microsoft, 18 хиляди кв.м за Еricsson.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Технологии 2 Свят 3 Строителство и парцели 1 Коментари и разбори 2 Технологии 3 Свят 1 Технологии 2 Строителство и парцели 3 Коментари и разбори Реклама
" Те желаеха да са сигурни, че когато насочат компании, с които работят, към нас, те ще получат същото качество на обслужване както в Румъния. Мисля, че ги спечелихме с огромния си опит, а и с портфолиото си доказахме, че фирмите ни се доверяват ", добави Пармаков.

Avalant са относително нова и бързо растяща компания. Създадени бяха в средата на 2020 година от трима експерти, работили в MBL. Христо Андонов, Димитър Иванов и Иван Пармаков споделят, че имат 28 години кумулативен опит в бранша на бизнес парцели и в частност в сегментите офис площи, ръководство на парцели и капиталови продажби на активи. През втората година от съществуването си те съветват 20 хиляди кв.м покупко-продажби за наем на офис площи, както и продажбата на 4-звездния градски хотел Suite Hotel Sofia (с РЗП 15 хиляди кв.м). Сред клиентите им са Allianz Holding, ING Bank, Chaos Group, Cargill, Proxiad, Emerchantpay и други

От Avalant не влизат в конкретика за метода на работа. Вероятно става дума за делба на приходите от комисионите на покупко-продажбите в друго съответствие, съгласно случая, като спецификата при сходни контракти е кой в началото получава сумата.
Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама " JLL имат малко, само че огромни корпоративни клиенти и желаят да са сигурни, че те ще бъдат обслужени по допустимо най-хубавия метод " Мая Балтаджиева, IPC Partners JLL и България
JLL участва на българския пазар от 14 години, само че косвено. До преди три години България е под шапката на сръбския офис. Известна история в консултантските среди е по какъв начин екипът на офиса в Белград минава към CBRE (компанията номер едно в класацията на The Lipsey). И сега CBRE покрива българския пазар от Белград. През 2017 година JLL трансферира българския пазар към румънския офис. Дотогава компанията употребява разнообразни локални организации и консултанти на свободна процедура при положение на покупко-продажби в България.

Вероятна причина е, че българският пазар на бизнес парцели не е огромен, а и на него от дълго време участват третата и четвъртата компания от класацията на The Lipsey. Colliers е в България от 25 години, Cushman&Wakefield - от 15, CBRE също е тук от дълго време, като в началото това беше в партньорство с MBL. В последната година в страната влязоха Avison Young - в партньорство със " Славчев консултинг ", и Knight Frank.

Пазарът като цяло наподобява разпределен и няма място на нов огромен състезател. От друга страна, JLL имат корпоративни клиенти, които да бъдат обслужени в страната, изясняват наблюдаващи на пазара. Реално като страна България е включена към румънския офис, само че Румъния е доста огромен пазар и екипът там не съумява да покрива и България.

През 2019 година JLL вземат решение, че е по-ефективно да концентрират процеса в един сътрудник. " Ние бяхме определени с конкурс ", споделя Мая Балтаджиева, мажоритарен притежател и ръководещ сътрудник в Iris Property Consulting (IPC Partners). В компанията, която е един от огромните консултанти за ритейл парковете, дребен дял има и Христо Ангелков. Последните разбърквания Балтаджиева изяснява с това, че JLL са намерили сътрудник, фокусиран върху офис сегмента, а те остават виновни за жилищните, индустриалните и комерсиалните площи.

" JLL имат малко, само че огромни корпоративни клиенти и желаят да са сигурни, че те ще бъдат обслужени по допустимо най-хубавия метод, поради което търсят и професионална услуга ", изясни тя.

От Avalant разясниха, че сега с JLL са в развой на опознаване, като към този момент не работят по съответна договорка.
(JLL) е световна консултантска компания, профилирана в ръководството на недвижими парцели и вложения. JLL е част от S&P 400 на Нюйоркската фондова борса (NYSE) и е на 186-о място в листата на Fortune 500. Към края на 2021 година годишните ѝ доходи са 19.4 милиарда $, като работи в над 80 страни и за нея в световен мащаб работят над 98 хиляди души. Като property/facility manager JLL ръководи над 427 млн. кв.м и е взела участие в над 37 500 покупко-продажби за отдаване чартърен на площи за над 100 млн. кв.м. Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Боряна Генчева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР