Коя прическа е най-подходяща според формата на лицето ви? Предлагаме

...
Коя прическа е най-подходяща според формата на лицето ви? Предлагаме
Коментари Харесай

Подходящи прически според лицето

Коя прическа е най-подходяща съгласно формата на лицето ви? Предлагаме ви да научите повече за другите типове форма на разположение и подобаващите прически за тях.
1. Овални лица
Характерното при тях е, че веждите, скулите и челюстите са на една линия. Лицето е с леко издължена форма. Когато контурите на веждите, скулите и челюстта имат по-ясно изражение, тогава лицето ни припомня повечко на правоъгълник. Тези две форми (овална и правоъгълна) са доста близки. Овалното лице е считано за лицето, на което съвсем всяка прическа отива.

Чудесен избор е карето с дължина до линията на челюстта. Чрез него лицето става по-изразително. Друг добър вид е права коса с дребен размер в долната част.
Прическа, която също се счита за подобаваща за овалното лице, е така наречен лоб, където косата е начупена. Обикновено тази прическа е с дължина до ключиците. Лобът прави контурите по-ясно изразени и акцентира скулите.
Дългите, леко прибрани настрана бретони също подхождат на тази форма на лицето.
2. Кръгли лица
Тук ширината и дължината на лицето са съвсем идентични. Контурите и чертите са меки.

Ако лицето ви е квадратно и косата права, забавен вид е пикси прическа на пластове. Тази прическа акцентира ясно очите, придава заостреност на контурите и издължава лицето. Подобен резултат би имало и с прическа фасул, като при нея изберете дължина на косата до горната част на раменете. Този вид също ще издължи лицето ви. 
Ако предпочитате да имате по-силно изразени очертания, изберете и по-дълга коса, стига да съумеете да извършите дискретните пластове към челюстта. Буклите са прелестен вид, с цел да добавите акцент.
3. Сърцевидни лица
Тези лица са с по-ясно изразени скули, тесни челюсти и към веждите са по-широки. При тях доминират прическите с бретон или такива с акцент към брадичката, тъй като по този метод се отвлича вниманието от необятното чело.
 Каква прическа подхожда на твоята зодия Каква прическа подхожда на твоята зодия
Каква прическа да изберете за новия си имидж може да се дефинира по доста критерии. Един от тях се оказва Зодиака. Какви прически по з...

Прическа с дължина до раменете е подобаваща за правата коса. Дълъг бретон на етажи или пластове към челюстта придават забавен акцент в косата. За чупливи коси подобаваща прическа е по-дългата коса с бретон до веждите. Желателно е бретонът да бъде изтънен в края, с цел да не се затваря лицето напълно.
4. Квадратни лица
При тях, както и при кръглите лица, ширината и дължината са съвсем идентични. Единствената разлика е, че при квадратните лице имаме доста по-ясно изразени очертания. Често наподобяват по-грубовати, тъй като лицето е по-малко, т.е. постанова се намаляване на чертите както с прическата, по този начин и с грима.

 Модните трендове в цвета на косите, по които всички полудяха Модните трендове в цвета на косите, по които всички полудяха
Нов сезон, нова визия! Тази година цветовете в косите са извънредно есенни, цветни и пъстри. Ето кои са багрите, по които всички дами...
Най-подходящи прически при този тип лица са с дължина над ключиците, като краищата са леко изтънени и изсветлени. Прическа с дълъг, спретнат леко встрани бретон също е доста секси и придава на контурите по-голяма женственост. 
5. Триъгълни лица
При тези лица се следи по-широка челюст, а скулите и челото са по-тесни.

Прическата фасул е най-подходящата. При нея косата откъм гърба е по-къса и по-дълга начело. По този метод оптически се стеснява челюстта. За по-смелите има вид с дълга коса и компактен бретон, който прибавя акцент на челото.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР