Кой ще понесе отговорност за замърсяването на водите на река

...
Кой ще понесе отговорност за замърсяването на водите на река
Коментари Харесай

Смиляна Нитова: Кой ще понесе отговорност за замърсяването на река Манастирка от ВМЗ-Сопот?

Кой ще понесе отговорност за замърсяването на водите на река Манастирка в следствие от производството на Вазовски машиностроителни заводи-Сопот /ВМЗ-Сопот/?

Този въпрос зададе от парламентарната естрада националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Смиляна Нитова по време на парламентарен надзор.

Тя напомни, че регулярна годишна инспекция на Регионалната ревизия по околна среда и водите-Пловдив /РИОСВ-Пловдив/ е от галваничното произвеждане на ВМЗ-Сопот. Същите са довели до замърсяване на река Манастирска .

Ръководството на завода не е известило инспекцията за пробива при приключване на отпадъчните води от производството, разследване на което е установено замърсяването .

Нитова попита министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов какви са аргументите, довели до това това и какви ограничения ще се подхващат за прекратяването на замърсяването на околната среда.

Служебният министър призна, че тематиката буди съществено терзание увери, че министерството ще следи за обстоятелствата и ще предприеме нужните дейности .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР