Кой кадрува в община Враца ? Кметът, общинският съвет или

...
Кой кадрува в община Враца ? Кметът, общинският съвет или
Коментари Харесай

Кой кадрува в община Враца ? Секретарят или кметът ?


Кой кадрува в община Враца? Кметът, общинският съвет или секретарят Дакева, оживяла 33 години в общинската администрация при всички кметове? Това обявиха пред Breaking.bg. Недоволни поданици на града. Според тях зад тила на кмета Калин Каменов основният кадровик на общината е Нина Дакева.

Защо ли? Ами една от версиите е „добрата “ и работа и отлична памет по ресурса в работа “ Общински парцели “ през годините.

Но това е единствено формалната статистика от нейното CV! А тук идва тирада за друго … Уважаваният онкохирург доктор Езекиев съобщи в предаването „Соаре “ на 27.01.2022г.по мотив развиването на града: “ Враца се развива … доста неща се направиха по времето на кмета Калин Каменов …но около него има доста негодници …) Е, истината е, че доктор Езекиев не е почитател на ръководещата партия ГЕРБ от която е кмета Калин Каменов определен със 75 % от гласувалите, нито на Съюз на демократичните сили, само че е наясно с многото нередности сътворени от калинките на ГЕРБ в Община Враца, част от които е Нина Дакева.

Градът настръхна няколко месеца след локалните избори през 2019г., когато се разчу, че оставка от Общинския съвет си подават ръководителя Нели Стоянова ( ГЕРБ ) и ръководителя на финансовата комисия Бенински ( ГЕРБ). Фактите макар, че се споделяха под сурдинка, говореха за сътворен скандал от секретаря Дакева, и нейното лоби от 2-ма 3 – ма общински съветници от ГЕРБ във връзка на правоимащия наследник на Стоянова, да закупи общинското жилище в което е живял и е оповестено по утвърден от комисия лист.

Но още в първия си мандат като секретар на Община Враца “ оправната “ Дакева, през 2017 г.“назначава“, посредством административен напън над доктор Томов – шефа – в КОЦ -Враца като експерт в административно – стопанската част брачна половинка си, от който с изключение на лекарите само че и самия шеф са вдигнали ръце, освен от неговата неначетеност само че и с наглостта си по съблюдаване на работното време, което нормално бе 2-3 часа до обяд.

И още, със зъби, нокти Дакева посредством обичаните си погребални организации принуди да напусне компания “ Обредни действия “ шефът Нисторов – същият,който събра вземанията на предприятието от частните погребални организации, върна касовите апарати в гробищните паркове и отбрани планиране с следващо създаване на ограда на централния гробищен парк, само че беше неуместен за топлите й връзки с сътрудниците.

Всичко това Дакева разигра с цел да си „назначи“ с конкурс комфортната за нея и управлението на ГЕРБ-Враца, Мишева, от която и до през днешния ден реват жители пострадали от непозволеното, даже престъпно ръководство на гробните места.

През втория мандат на кмета Калин Каменов, откакто изгони горепосочените с интриги, започнаха през 2021 г.въпроси от опозицията в Общински съвет, какъв брой са хората пенсионери и на пенсионна възраст в Община Враца и подопечните и търговски сдружения и предприятия. Нина Дакева усетила, че е от дълго време в пенсионна възраст и смяната по върховете на страната чука, незабавно се включва в оповестените за ликвидация апетитни терени над клиниката над доктор Ралчовски, “ напълно инцидентно “ с Борислав Стоев някогашен ръководител на Общински съвет – Враца и Георги Велчовски общински водач на ГЕРБ- Борован и брачен партньор на общинската съветничка от ГЕРБ-Враца доктор Велчовска, настояват недоволните врачани.

И още по какъв начин, в случай че това не е спекулация, какво е тогава? За Дакева е обикновено, откакто се е почувствала мощна в кадруването в ГЕРБ и община Враца ( под опеката на депутата Петя Аврамова ), посредством интриги да се включи на пределната си възраст да строи ( прекомерно евентуално за някое от децата си ), къща на евентуална стойност преди инфлацията от края на 2021 година за 200 000 лв.. Този въпрос неизбежно след обявата би трябвало да се показа пред КПКОНПИ.

Секретарката Дакева се оказва една от изключително огромните клиентели на ГЕРБ, и видно от последно напусналата Общински съвет – Враца Хенриета Георгиева ( ГЕРБ )става ясно, че към най-успешния кмет на Враца, Калин Каменов, тази персона евентуално е нанесла съществени вреди на обществената благосъстоятелност за сметка на персоналното си и фамилно благоденствие.

Когато една дребна чиновничка от 33 година в община Враца, е достигнала до власт с която се разправя освен с политическите съперници, само че и с обществени услуги и въздействия, под егидата на общинския съвет и кмета, то би било заслужено незабавно да бъде освободена навършена пенсионна възраст и с изключение на одит на управническата й активност в община Враца, би трябвало да се извърши и следствие от КПКОНПИ, икономическа полиция и прокуратурата във Враца.

Иначе за разлика от Нина Дакева, доста врачани се пробват да живеят редовен живот, само че някак си не могат да го докарат до нейните стандарти в условия на непрекъсната претовареност и възнаграждение на труда си, споделят локалните.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР