Кой е виновен за разменените бебета в болница Шейново?Ето какво

...
Кой е виновен за разменените бебета в болница Шейново?Ето какво
Коментари Харесай

Възможно ли е пак да има разменени бебета? Проверката

Кой е отговорен за разменените бебета в болница " Шейново "?

Ето какво сподели инспекцията на Медицински контрол, направена в интервала 21 декември-4 януари. 
-->
Не е сбъднат задоволителен надзор на разнообразни равнища в болница " Шейново ", е главният извод на Изпълнителната организация. 

Констативният протокол е връчен на лечебното заведение и възложен на министъра на опазването на здравето. Пратено е и писмо до Агенция за протекция на детето.

Открити са пропуски, грешки и неспазване на някои условия в нормативната уредба, поради което ще бъдат формирани актове за административно нарушени, което е в пълномощията на " Медицински контрол ", стана ясно по време на брифинг на организацията.

Констатирани са нарушавания на най-малко четири текста от медицинския стандарт по неонатология. Те касаят организацията и реда на банкет на родилките, на обслужване на новородените и на изписването им. Нарушени са няколко наредби, както и три текста от Закона за лечебните заведения. Оттук нататък следва да се започва административно-наказателно произвеждане към всеки един, който е направил тези нарушавания.

Протоколът на ИА " Медицински контрол " ще бъде изпратен и до проверяващите органи, където също тече инспекция.

Предстои целият развой по детайлизиране на предаване на новородените да бъде добре оценен. Ще се ревизират всички акушеро-гинекологични отделения в страната, с цел да се види по какъв начин се съблюдават стандартите.

Целта е да се види там, където има пукнатини, какви са те, до каква степен носят избран риск и наложително ще се излезе с предложение за усъвършенстване на стандартите по неонатология и по акушерство и гинекология.

По разпореждане на здравния министър са почнали проверки във всички акушеро-гинекологични отделения в страната. Ще бъда оценени редът за банкет на родилките, както и този за обслужване и изписване на новородените

По-рано през днешния ден шефът на болница " Шейново " доктор Румен Велев съобщи, че се обмислят нови механизми за надзор. От болничното заведение изследват дали ще може да бъде въведена нова система, която автоматизирано генерира специфични гривни с баркодове. По този метод ще се изключи опцията от субективна неточност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР