Ковид-19 има три фази на разпространение в човешкия организъм. Това

...
Ковид-19 има три фази на разпространение в човешкия организъм. Това
Коментари Харесай

Кои са трите фази на разпространение при COVID-19?

 Ковид-19 има три етапи на разпространяване в човешкия организъм. Това разгласи ръководителят на Българското научно сдружение по фармация проф. Георги Момеков.  

" Този вирус е много чудноват, тъй като при него имаме 3 етапи. Има фаза, в която първо има една кативна вирусна апликация, по-късно има фаза със засягане на белия дроб и по-късно има хора, които изтеглят една къса съчка и изпадат в полиимфламаторната фаза, която към този момент всички назовават цитокинова стихия ", посочи проф. Момеков. 

" В тези три етапи лечебните подходи са разнообразни, с цел да се почисти инфекцията. Противовирусните медикаменти са най-хубавите, които може би ще има някой ден, които ще убиват само с помирисване вируса. Те обаче ще могат да работят единствено през първите няколко дни, първоначално. Те ще стават все по-ефективни, колкото напред вървим ", добави ръководителят на Българското научно сдружение по фармация.  

Все още не е ясно доколко имунизациите ще спрат разпространяването на Ковид-19, само че те остават най-безболезнения метод да се срещнем с вируса, стана още ясно от думите му.

" И тъй като попадането в болница, с изключение на драмата за фамилията и допустимо трагичния свършек, тя има и стопански измерения, които са извънредно значими. Между първата и втората ваксина би трябвало да внимаваме, както да не се заразим, по този начин и да не пренесем вируса върху другите ", поучава Проф. Момеков. 

А локдаунът си остава един от главните механизми за спасяването на животи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР