За да предотвратите блок масата да провали почивката ви с

...
За да предотвратите блок масата да провали почивката ви с
Коментари Харесай

На почивка: По-добре да избягвате охладени меса, колбаси и сирена

За да предотвратите блок масата да провали почивката ви с безкрайни ходения до тоалетната, специалистите по сигурност на храните поучават да избягвате избрани типове храни.

На първо място, значимо е да се обърне внимание на два фактора - температурата на топлите артикули от менюто и кои от деликатесите може да са били нечисти от други посетители. Уви, не всеки обича да мие ръцете си преди хранене.

" Топлите храни би трябвало да останат горещи, а студените – студени. Това оказва помощ да се избегне рисковата температурна зона, където виреят бактериите “, изясни доктор Елън Шумейкър в изявление за HuffPost.

Затова си коства да се уверите, че горещите ястия се съхраняват в нагреватели за храна - специфични устройства с похлупак и радиатор за поддържане на оптималната температура на съдовете. По-добре е да избягвате охладени меса, салами и сирена, изключително в случай че са престояли на стайна температура повече от два часа.

Освен това специалистите не поучават да поемате опасности и да се наслаждавате на нарязани плодове или зеленчуци, в случай че са били дълго време на общата софра или демонстрират признаци на замърсяване.

" Пресните зеленчуци, които нормално се събират от земята, като маруля или зеле, могат да се замърсят с пръст, в случай че не са били усърдно измити. Мръсотията може да стане източник на доста разнообразни микроорганизми “, изясни доктор Брайън Куок Ле в изявление за изданието, написа pochivka.blitz.bg.

По същата причина могат да зародят неприятни последствия след консумация на неприятно измитите пъпеши и дини!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР