Котките са известни със своите удивителни предчувствия за земетресения и

...
Котките са известни със своите удивителни предчувствия за земетресения и
Коментари Харесай

Доказано: Котките имат изключителни екстрасензорни способности!

 Котките са известни със своите удивителни интуиции за трусове и други бедствия. В историята има доста случаи, когато котката работи като сеизмограф, оставяйки своите стопани преди бедствието.

 

Японски учени от Университета Киото са съумели научно да обосноват способността на котките към ясновидство. Те стигнали до заключението, че пухкавите домашни любимци схващат причинно-следствените връзки и законите на физиката, което им разрешава да плануват развиването на събитията.

Учените провели опити, в които взели участие 30 домашни котки. По време на опита учените поставяли топка в кутия и я разклащали по този начин, че тя да издава звуци. След това   обръщали кутията и топката падала, което предизвиквало интереса на котките. Но в случай че имало тон, а топката не падала на открито, котката се изненадвала и започвала да я търси. Също по този начин животните изпитвали неразбиране, когато топката падала при липса на тон.

Изследователите заключили, че котките знаят законите на физиката и причинно-следствените връзки. Това познание било задоволително, с цел да се предскаже рухването на топката от кутията, създаваща звук. Изследователите считат, че такива познания разрешават на котките да видят къде е скрита плячката, и до известна степен да предвиждат бъдещото и държание.

Проучването удостоверява по-ранна догадка, която демонстрира, че котките са с добре развити органи на слуха, зрението и обонянието. Благодарение на тези качества, животните могат да видят в елементи евентуалната жертва и да си разработят държание за нея.

Удивителното държание на животните

Но някои свойства на животните учените не могат да обяснят. Котките са известни със своите прогнози за трусове и други бедствия. В историята има доста случаи, когато котката работи като сеизмограф, оставяйки своите стопани преди бедствието.

През май 1902 година се случва ненадейно изригване на вулкана Монтан пеле. Лава, газове и пари с плач изригват от кратера на вулкана и покриват град Saint-Pierre, ситуиран на осем километра от планината. Процъфтяващият град е опустошен до основи. От 28-те хиляди поданици остават живи, съгласно разнообразни оценки, двама или четирима индивида. А историците, отразили събитието, настояват, че котките са напуснали града няколко дни преди злополуката.

Котките в исландския град Vestmannaeyjar вършат същото. Един ден преди изригването на вулкана Helgafeldl те напущат рисковото място. Местните поданици също се оказали прозорливи и се доверили на своите домашни любимци. Те също напуснали домовете си, което ги избавило от последствията от разрушителното злополучие.

В северната част на Англия, в седалището на Лигата за отбрана на котките живеела котка, която обичала да спи на тв приемника. Когато тв приемникът бил включен, рижият домакински любим се качвал върху него и заспивал. Обикновено той лежал там, до момента в който тв приемникът го изключвали през нощта. Но една вечер котката ненадейно се събудила и скочила от тв приемника. Няколко минути по-късно тя погледнала към екрана, по-късно отишла до входната врата и помолила да я пуснат. След известно време кинескопът експлодирал и засипал стаята със стъкла.

nepoznato

Съществуват вълшебен Невидими влакна, които свързват хората един с друг…

 

Има секрети невидими връзки, които съединяват хората един с различен. Понякога – волно, от време на време – несъзнателно, се оказваме свързани със инцидентен човек с невидими нишки…. Просто помислихте за него –…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР