Котките са едни от най-харесваните домашни любимци. Много от семействата

...
Котките са едни от най-харесваните домашни любимци. Много от семействата
Коментари Харесай

Това ще ви изуми:Какво кара котките да кашлят

Котките са едни от най-харесваните домашни любимци. Много от фамилиите избират да си осиновят малко котенце, за което да се грижат. Те са меки, игриви и сладки. Повечето от тях обичат внимание и контакт със притежателите си.
Ако имате коте вкъщи, то сигурно сте ставали очевидци на това по какъв начин тези домашни любимци от време на време кашлят. Вероятно се чудите на какво се дължи.
Днес ние ще разкрием пред вас какво кара домашните ни любимци да се задъхват понякога и да кашлят, без да имаме визия какво ги подтиква към това положение.
Ето какво кара котките да кашлят:
• Вирусни болести
Някои вируси подтикват домашните любимци към това да кашлят. Те засягат дихателните им пътища. Възможно е кашлицата да бъде съпроводена от липса на вкус, сълзене на очите и други признаци, които животното не демонстрира по принцип.
• Тютюнев пушек
Много е евентуално вашето обичано животно да кашля поради цигарения пушек, който се носи в затвореното помещение. Ако сте пушачи и сте привикнали да пушите на закрито, най-добре променете този нездравословен табиет.
• Сърдечна непълнота
Това е към този момент по-сериозно заболяване, на което неотложно би трябвало да се обърне внимание. За предпочитане е да заведете котката при ветеринарен доктор, който да откри от къде в действителност произлиза самият проблем.
 Няма да повярвате кое е най-любимото нещо на котките Няма да повярвате кое е най-любимото нещо на котките
Котките обичат да седят освен в същински, само че и мислени кутии. Това умозаключение е направено от учени от университета в Ню Йорк. Рез...
Не е желателно сами да си вършиме заключенията, в случай че нямате нужното обучение и пълномощия. Все отново да не забравяме, че от кашлица до кашлица има голяма разлика и по тази причина е нужно към домашните любимци да се подхожда също толкоз отговорно, както към човешко създание.

• Чужд детайл в тялото
Любопитството на котките ги подтиква към усвояване на предмети, които са склонни да причинят задавяне. Посредством кашлица, животното се пробва да изхвърли непознатото тяло.
• Бактерии
 Научно потвърдено: Котките лекуват и оказват помощ, ето по какъв начин Научно потвърдено: Котките лекуват и оказват помощ, ето по какъв начин
Медицински изследвания в Обединеното кралство потвърждават, че наличието на котка в дома постоянно се трансформира във фактор за по-доброто физич...
Има и такива бактерии, които съумяват да обиден белодробната стена на котките. Най-често, с изключение на кашлица, се следят и други признаци, като сълзене на очите, кихане и омърлушеност. Незабавно потърсете здравна помощ.

• Алергии от храна
Котките, сходно на хората, са алергични към някои храни. Не бива да експериментирате с менюто им, в случай че не сте сигурни дали дадена храна е подобаваща за животното. В случай, че въпреки всичко сте го създали и вашата котка не стопира да кашля, обърнете внимание на това дали очите й сълзят и са зачервени.
Грижете се за домашните си любимци като за малко дете. Помнете, че те имат потребност от също толкоз обич, внимание и топлота, както хората!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР