Котешката стъпка носи името си от формата на цветчетата ѝ.

...
Котешката стъпка носи името си от формата на цветчетата ѝ.
Коментари Харесай

Противопоказания при приема на котешка стъпка

Котешката стъпка носи името си от формата на цветчетата ѝ. Те наподобяват на котешки лапички и оттова идва името котешка стъпка.

От растението се употребяват и стъблото, и листата и цветчетата.

Котешката стъпка е растение, което съдържа етерично масло. То има противовъзпалителен резултат. Също по този начин котешката стъпка има спазмолитичен резултат, оказва помощ при кашлица и втечнява секретите. Билката е потребна при кашлица, бронхити, астма. Етеричното масло, което се съдържа в котешката стъпка, оказва помощ при главоболия и мигрени. Има успокояващо деяние и понижава нервното напрежение. С помощта на котешката стъпка можете да си осигурите спокоен сън. Тя ще Ви защищити и от сезонните депресии.

Използва се за лекуване на редица заболявания и положения на организма. Котешката стъпка има успокояващо деяние, възстановява кръвното, работи добре на кръвоносната система и усъвършенства артериалната проходимост.

Растението се употребява и при гинекологични болести, кожни проблеми, проблеми с бъбреците, гастрит, миома на матката, цистит, камъни в бъбреците, ракови формирания и кожни болести.

Успешно оказва помощ и при бемки, брадавици и пърхот.

 Котешка стъпка

Котешката стъпка подкрепя и при проблеми със стомаха, разнообразни болки, разстройство, запек, менструални болки, конвулсии и доста други.

Като всяка билка наред с всички потребни дейности има и противопоказания. При приема на котешката стъпка поради съдържащото се в нея етерично масло тя не е подобаваща за хора, страдащи от алергии. Най-добре е да се консултирате с доктор.

Ако имате проблеми със сърцето, също е добре да се консултирате с лекар и той да реши дали билката е подобаваща за Вас.

Котешката стъпка не се предлага за банкет от бременни дами. Не са направени задоволително проучвания, които неоспоримо да потвърждават, че е безвредна за бебето и майката, в този интервал.

Същото се отнася и за майките на бебета и дребни деца, които кърмят. При тях също не се предлага приемът на котешката стъпка.

Децата под 16 годишна възраст също не могат да одобряват котешка стъпка.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР