Косовският премиер Албин Курти заяви на днешното заседание на кабинета,

...
Косовският премиер Албин Курти заяви на днешното заседание на кабинета,
Коментари Харесай

Курти: Ще продължим реципрочността към Сърбия след 1 септември

Косовският министър председател Албин Курти съобщи на днешното съвещание на кабинета, че акцията за пререгистрация на транспортни средства и взаимност във връзка с персоналните документи ще продължи и няма да спре след 1 септември, оповестява.

Курти съобщи още, че няма да би трябвало да заплаща за документа, публикуван на пропускателните пунктове на север, като част от решението за взаимност. Той сподели още, че дезинформацията съставлява риск за националната сигурност.

" Чух подправена вест, че на север ще се конфискуват персонални карти против документ за влизане и излизане. Това не е правилно. Документът е добавка, която се дава гратис. Приканвам ви да следите деликатно известията на нашето държавно управление и способените органи. Знаем, че барикадите, които постоянно се назначават на север, те не идват изпод, а са назначени от горната страна. Те нито съставляват вас, нашите жители, нито ви пазят, до момента в който въпреки това Косовската полиция и други институции за сигурност са формирани от нашите жители без разлика и са в услуга на нашите жители без разлика, добави още Курти.

Курти добави още, че промяната на регистрационни номера ще докара до освобождение от мита, които доближават към 5 хиляди евро.

„ От друга страна, решението да се оборудват представящите сръбски документи с документ за влизане и излизане няма да попречи на свободата на придвижване. Времето за изчакване е приблизително 20 секунди “, разяснява Курти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР