Космите по горните устни и брадичката могат да бъдат наследствени

...
Космите по горните устни и брадичката могат да бъдат наследствени
Коментари Харесай

Как да се отървете от космите по брадичката и горната устна

Космите по горните устни и брадичката могат да бъдат наследствени или добити заради някакво заболяване

Космите по лицето се виждат повече при брюнетки и хора, които живеят на юг. Радикалното премахване на „ непотребните “ косми се прави благодарение на електрически ток посредством електролиза единствено в медицински и козметични салони. Лечението е дълго и постоянно изисква втори курс.

Как да се отървете от космите по брадичката и горната джука вкъщи?

В домашни условия от време на време космите се отстраняват с пинсети, като може да се употребява и депилация с разтопена захар. Това обаче не оказва помощ за дълго време. Космите може да станат по-късно по-гъсти, по-дебели и дълги. Това най-често се случва в случай че се употребява самобръсначка.

На девойките и дамите със мощно окосмяване по лицето не се предлагат да употребяват дълго време избелващи кремове, мехлеми, парафинови маски и да вършат масаж на лицето. Маските за лице вкъщи за общ тонус на кожата на лицето употребяват естествени съставки, които подхранват освен кожата, само че и корените на космите. Всичко това усъвършенства растежа и разпространяването им и на такива места, на които всекидневно не желаете да ги виждате.

Премахване на косми по горната джука, лицето и брадичката благодарение на мравчена киселина

Този способ закупи известност през последните години. Отстраняването става на няколко стадия. Всеки стадий включва:

  1. Епилация (ако има доста косми) или благодарение на пинсета или с копринен конец за унищожаване на косми с луковица (корен) от брадичката и други елементи на лицето.
  2. Нанасяне на тъничък пласт мравчена киселина (специална, козметична) на мястото на отстранените косми. Препоръчително е да вършиме това вечер, преди лягане, с цел да изчезне възможното неспокойствие на кожата до сутринта.
  3. Изчакайте да се появи нова косъм и повторете стъпки 1 и 2.

Всеки път ще има муден напредък, намаляване и изтъняване на косъмчетата, до момента в който фактически това неприятно окосмяване спре да тормози. Процедурата може да отнеме приблизително от 2-3 месеца до половин година.

Как да се отървете от черните косми по брадичката и устните с изрусяване

Космите в тези области могат да бъдат изрусена с ето подобен разтвор: 10 грама амоняк и сапун на прахуляк се прибавят към петдесет грама пет % водороден прекис. Получената сапунена пяна се нанася върху кожата и когато изсъхне, изплакнете с топла вода, подсушете с забрадка и леко напудрете с талк. В резултат на продължителната приложимост на този способ космите се накъсват, изтъняват и стават по-малко забележими.

Прекомерното окосмяване в тези области на кожата, където нормално би трябвало да порастват единствено незабележими косми, може да бъде демонстрация на хирзутизъм. Хирзутизмът е един от признаците на ендокринно заболяване, обвързвано с развиването на вторични мъжки полови белези при дамите.

Ето за какво дамите и девойките с изразена окосмяване на лицето би трябвало да посетят ендокринолог, невролог и гинеколог и да получат нужните рекомендации за лекуване, в случай че бъде намерено заболяване.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР