Космическото момиче на България Татяна Иванова се нуждае от подкрепа,

...
Космическото момиче на България Татяна Иванова се нуждае от подкрепа,
Коментари Харесай

Онлайн платформата Подкрепи.бг набира средства за бъдещата първа българска космонавтка

Космическото момиче на България Татяна Иванова се нуждае от поддръжка, с цел да следва в Embry–Riddle Aeronautical University

 
-->
Онлайн платформата Подкрепи.бг организира дарителска акция в поддръжка на Татяна Иванова, която мечтае да е първата българска космонавтка и от години настойчиво работи за постигането на тази своя фантазия. Нейният възторг и поредност водят до приемането ѝ в компетентност „ Космическо инженерство “, със специализация „ Ракетни горива “ в Embry–Riddle Aeronautical University /САЩ/. За да запише годината обаче младата българска вяра се нуждае от финансиране.

До този момент  е събрала към 50 хиляди лева от нужните 118 хиляди лв.. Тези средства са нужни на галактическото момиче на България, с цел да се запише като студент за пролетния учебен срок, който стартира при започване на януари 2023 година. Сумата е ориентировъчна и годишна, като включва такса за образование, кампус, образователни материали, застраховка, транспортни разноски, храна и други Срокът за набирането ѝ е преди края на 2022 година.

Подкрепи.бг е нова дарителска платформа, подкрепяща нуждаещите се и организациите, които им оказват помощ. Платформата е построена напълно от доброволци от разнообразни професионални сфери (юристи, счетоводители, маркетолози и др.) и не удържа комисиона. Идеята за нея поражда преди повече от година, когато след абсурда с една от онлайн платформите за дарения, IT експерти се сплотяват и вземат решение да основат нова изцяло транспарантна система за дарения. В началото на 2021 г.  регистрират  Сдружение с нестопанска цел „ Подкрепи БГ “, със седалище в гр. София.

Сдружението има 27 публични члена и до началото на ноември са събрани почти 70 000 лева дарения от над 700 неповторими донора. Факт са и първите корпоративни донори.

В момента на Подкрепи.бг има 7 акции, 2 от тях са сполучливо затворени:

Кампанията в помощ на децата от Специалното учебно заведение за възпитаници с нарушено зрение „ Проф. доктор Иван Шишманов “ във Варна. Със средствата ще се построи стая за ерготерапия, която ще помогне на незрящите деца, огромна част от които имат и голям брой други увреждания, да управляват личните си действия и държание, като понижат усложненията си в координацията, фокусирането и организацията. Гаранти по нея са Иван Динев – Устата и кмета на община Аспарухово.

Кампанията за бедствието в наводнените карловски села с уредник Гората.бг. и нейния създател – Никола Рахнев, като приближен уредник и главен поръчител, че средствата ще бъдат употребявани по най-хубавия вероятен метод. Гората.бг е потвърдена организация, както с главната си активност – към този момент са засадили над 2 милиона дръвчета, по този начин и с присъединяване си в над 250 доброволчески събития. Доброволците не престават да оказват помощ на потърпевшите и са решени да не престават, до момента в който не се възстановява живота там.

Повече за екипа може да прочетете .
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР