Космическият кораб на Нортроп Груман “Сигнус, който бе изстрелян успешно

...
Космическият кораб на Нортроп Груман “Сигнус, който бе изстрелян успешно
Коментари Харесай

Новият кораб Сигнус е разгърнал само един от двата си слънчеви панела

Космическият транспортен съд на Нортроп Груман “Сигнус ”, който бе изстрелян сполучливо по-рано през днешния ден, не е съумял да разгърне единия от двата си слънчеви панела.

Частната компания работи взаимно с НАСА, с цел да може повода за казуса да бъде избрана и вероятно другият панел да бъде разпрострат.

Въпреки всичко американската галактическа организация и Нортроп Груман не чакат аномалията да попречи на скачването, което остава планувано за сряда. Един безоблачен панел е изцяло задоволителен, с цел да може “Сигнус ” да извърши сполучливо своята задача.

И въпреки всичко този случай си заслужава да бъде разследван. Напомням на читателите, че предходната година след изстрелването на автоматизираната междупланетна станция “Луси ” до Троянските метеорити на Юпитер, тя не съумя да разтвори изцяло единият от слънчевите си панели, а той е от същия вид като на “Сигнус ”. През миналите месеци екипът на задачата позволи казуса и той към този момент не заплашва естественото ѝ протичане. Но фактът, че в границите на къс интервал поражда недостатък от подобен темперамент, е стеснителен.

Инфо: НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР